Rádiónkról

dsc_1086Köszöntjük a kedves olvasót Magyarország egyik legújabb, és bátran kijelenthetjük legmodernebb rádiójának honlapján. A Karc FM napi 24 órában sugározza műsorát Budapesten és környékén. A médiahatósággal kötött szerződésünk 1270000 főt jelöl meg elérhető hallgatónak ebben a vételkörzetben. Reményeink szerint legalább ennyien ismerik meg a közeljövőben munkánkat, és talán nem öntelt nagyképűség bíznunk abban sem, hogy közülük hamarosan akár százezres nagyságrendben válnak műsoraink rendszeres hallgatóivá.

Rádiónk közösségi jellegű, ami azt jelenti, hogy műsoraink javarészében a közélet, a politika ügyes-bajos dolgaival foglalkozunk közérthető, hallgatóink számára fogyasztható formában. Szeretnénk elérni, hogy aki bennünket választ, az támpontot kapjon az eligazodáshoz a naponta rázúduló hírözönben, döntéseihez megkapjon minden olyan információt, amire szüksége van, és vérteződjön fel megfelelő érvekkel azokhoz a vitákhoz, amelyek óhatatlanul kialakulnak otthon a családban, a munkahelyen, a piacon vagy bárhol az életben.

dsc_0084Természetesen nem rejtjük véka alá, hogy műsorainkat a nemzeti, keresztény, konzervatív értékrend mentén szerkesztjük. A rádió hitvallása a reformkorból vett Kölcsey-idézet: Jelszavaink valának: Haza és haladás. Manapság igen elterjedt az a gondolat, ami az “és” helyébe a “vagy” kötőszót helyezi. Szokás maradinak, múltba révedőnek, bőgatyás, árvalányhajas nemzetieskedőnek beállítani azt, akinek fontos magyarsága, anyanyelve, és szülőföldjének nevezi ezt a tájat, nem pedig az érvényesülés egyik lehetséges színterének. Mi természetesen nem osztjuk ezeket a nézeteket, és azokkal vagyunk, akik értik, hogy a hazaszeretet legmagasabb hőfokú megnyilvánulása, ha igyekszünk szebbé, jobbá, világosabbá tenni azt a teret, amit – ismét Kölcseyt idézve – piciny lámpásként be tudunk világítani.

Jól mutatja, hogy mennyire nincs ellentmondásban a haladás és a tradíciók tisztelete, amikor egy minden elemében számítógépesített, csúcstechnikát alkalmazó stúdióban a magyar rádiózás olyan nagy alakjai állnak a monitorok elé, mint Perjés Klára, Vass István Zoltán és Papp Endre. De büszkén kijelenthetjük, hogy egyik munkatársunknak sem okoz fejfájást, amikor napi munkája során össze kell egyeztetnie a modernséget a hagyományok megőrzésével.

Várjuk tehát Önt is hallgatóink népes családjába. Hagyjunk együtt nyomot, amit majd büszkén követhetnek az utánunk érkezők.

Partnereink és támogatóink
Magyar Nemzet
NMHH
A KARC FM MÉDIA KFT MÉDIASZOLGÁLTATÁSI TEVÉKENYSÉGÉT A MÉDIATANÁCS
A MÉDIATANÁCS TÁMOGATÁSI PROGRAM KERETÉBEN TÁMOGATJA.
Kulturális és Innovációs Minisztérium
Külgazdasági és Külügyminisztérium