+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Rádiónkról

Rádiónk közösségi jellegű, ami azt jelenti, hogy műsoraink javarészében a közélet, a politika ügyes-bajos dolgaival foglalkozunk közérthető, hallgatóink számára fogyasztható formában. Szeretnénk elérni, hogy aki bennünket választ, az támpontot kapjon az eligazodáshoz a naponta rázúduló hírözönben, döntéseihez megkapjon minden olyan információt, amire szüksége van, és vérteződjön fel megfelelő érvekkel azokhoz a vitákhoz, amelyek óhatatlanul kialakulnak otthon a családban, a munkahelyen, a piacon vagy bárhol az életben.

dsc_0084Természetesen nem rejtjük véka alá, hogy műsorainkat a nemzeti, keresztény, konzervatív értékrend mentén szerkesztjük. A rádió hitvallása a reformkorból vett Kölcsey-idézet: Jelszavaink valának: Haza és haladás. Manapság igen elterjedt az a gondolat, ami az “és” helyébe a “vagy” kötőszót helyezi. Szokás maradinak, múltba révedőnek, bőgatyás, árvalányhajas nemzetieskedőnek beállítani azt, akinek fontos magyarsága, anyanyelve, és szülőföldjének nevezi ezt a tájat, nem pedig az érvényesülés egyik lehetséges színterének. Mi természetesen nem osztjuk ezeket a nézeteket, és azokkal vagyunk, akik értik, hogy a hazaszeretet legmagasabb hőfokú megnyilvánulása, ha igyekszünk szebbé, jobbá, világosabbá tenni azt a teret, amit – ismét Kölcseyt idézve – piciny lámpásként be tudunk világítani.

Jól mutatja, hogy mennyire nincs ellentmondásban a haladás és a tradíciók tisztelete, amikor egy minden elemében számítógépesített, csúcstechnikát alkalmazó stúdióban a magyar rádiózás olyan nagy alakjai állnak a monitorok elé, mint Perjés Klára, Vass István Zoltán és Papp Endre. De büszkén kijelenthetjük, hogy egyik munkatársunknak sem okoz fejfájást, amikor napi munkája során össze kell egyeztetnie a modernséget a hagyományok megőrzésével.

Várjuk tehát Önt is hallgatóink népes családjába. Hagyjunk együtt nyomot, amit majd büszkén követhetnek az utánunk érkezők.

Munkatársaink

Back Réka

Back Réka

Szerkesztő - Műsorvezető

"Amíg van kérdésem, addig nem engedem ki a mikrofont a kezemből." Tovább »

Bálint István

Bálint István

Szerkesztő - Műsorvezető

"A három évtized alatt már  mindenfélét csináltam a rádiókban, tévékben, a sportriporterkedéstől kezdve a parlamenti tudósítói munkán át, a miniszterelnöki interjúkig. Sokfelé megfordultam az országban, legjobban talán az emberi találkozásokat, a portrékat szeretem." Tovább »

Bayer Zsolt

Bayer Zsolt

Műsorvezető

"Eddig írtam, televízióban vezettem műsort, és filmsorozatokat készítettem. Mostantól ebben a rádióban fognak hallani, és aki akar, beszélgethet is velem." Tovább »

Belénessy Csaba

Belénessy Csaba

Szerkesztő - Műsorvezető

"Belénessy Csaba több, mint negyven éve van a szakmában. Azon kevesek egyike, aki az írott sajtóban , a rádiós és a televíziós műfajban egyaránt kipróbálta magát." Tovább »

Bizse Ferenc

Bizse Ferenc

Szerkesztő - Műsorvezető

Bóna Judit

Bóna Judit

Szerkesztő - Műsorvezető

"Életem első interjúját 10 éves koromban, a házunk építésekor készítettem, interjúalanyaim az ott dolgozó kőművesek voltak." Tovább »

Czirják Imre

Czirják Imre

Szerkesztő - műsorvezető

"Volt szerencsém a Magyarország Élőben című élő politikai-közéleti interjúműsor egyik felelős szerkesztőjeként dolgozni az indulástól 2015. január 16-ig. Ezt követően lettem a Napi Gazdaság, később a Magyar Idők főszerkesztő-helyettese. Onnan hívtak át a Karc FM-hez." Tovább »

Emesz Lilla

Emesz Lilla

Szerkesztő - Riporter

"A rádió, mint akusztikus műfaj soha meg nem unható, inspiráló újságírói feladatot jelent számomra, és persze, mint minden rádiós, magam is a terepmunkát kedvelem a legjobban. Remélem, riporterként a Karc Fm hullámhosszán is sikerül magammal csalni hallgatóimat e mesés világba." Tovább »

Erdélyi Ákos

Erdélyi Ákos

Szerkesztő - Műsorvezető

" A rádió egy új, érdekes műfaj a számomra, a KARC FM-en indított angol hírblokkot pedig kiváló lehetőségnek tartom az itt élő, vagy Magyarország iránt érdeklődő külföldiek korrekt tájékoztatására, a rólunk alkotott kép formálására." Tovább »

Farkas Beatrix

Farkas Beatrix

Szerkesztő - Műsorvezető

"Sok műfajban kipróbálhattam magam: Összkép kulturális híradó, Emlékképek-történelmi híradó, a Végre vasárnap van gyermekműsor, „Duna-parti randevú” szórakoztató műsor, Család-barát magazin, Kívánságműsor, élő karácsonyi és szilveszteri adások, illetve tematikus napok." Tovább »

Fejér Balázs

Fejér Balázs

Szerkesztő - Műsorvezető

"Magazin műsoromban az aktualitások mellett egy kicsit a múltba is szeretnék révedni, olyan nagyszerű sportolók segítségével, akiket régebben hallottunk, de el nem feledtünk, el nem feledhetünk." Tovább »

Fürjes Diána

Fürjes Diána

Koordinációs Vezető

"Ez már a második rádió, aminek az indulásakor jelen lehetek, óriási élmény. Igazi háttér embernek vallom magam, nem lételemem a középpontban lenni." Tovább »

Gajdics Ottó

Gajdics Ottó

Ügyvezető

"Hálás vagyok a sorsnak, amiért olyan munkát végezhetek, ami örömmel tölt el, mert amellett, hogy szellemileg is kiteljesedhetek benne, közben másokat szolgálhatok." Tovább »

Gál Mónika

Gál Mónika

Szerkesztő - Riporter

"Márai Sándor szavaival élve a Karc FM hallgatóinak a riportjaim által a mindennapi csodát, a hétköznapi gyönyörűséget szeretném bemutatni. " Tovább »

Gáspár Károly

Gáspár Károly

Szerkesztő - Műsorvezető

"Jazz muzsikusként már -remélem- sokan ismerik a nevem. Itt az idő, hogy szerkesztő-műsorvezetőként is bizonyítsak, és megszólítsam Önöket a jazz csodálatos és nemzetközi nyelvén." Tovább »

Haraszti Gyula

Haraszti Gyula

Szerkesztő - Műsorvezető

"Írni és tanítani. Amióta az eszemet tudom, a sport mellett ez a két tevékenység érdekelt a legjobban, és a Jóisten megadta, hogy ne is nagyon kelljen foglalkoznom mással." Tovább »

 Imrényi Dávid

Imrényi Dávid

Szerkesztő - Műsorvezető

 

Az ember gyerekkorban elsősorban az igazságot keresi. Ösztönösen, makacsul, dühösen, könnyes szemmel visszautasít bármilyen kompromisszumot, csak a tények érdeklik. Később megváltoznak a prioritások, fontosabbá válnak a barátok, a szerelem, az erő, a tudás, a pénz, majd a szellem ismét visszatér az igazság kereséséhez. Igazságos kört fut be, valószínű, hogy a Teremtő rendezte ezt így. A vízcseppek is a talajból előbb fölfelé törekszenek, majd elérve a magasságot, rápillanthatnak a világ teljességére, és aláhullanak ismét, önmagukkal táplálva a természet apraja-nagyját. A KARC FM-ben dolgozom szerkesztő-műsorvezetőként, nagy nevek, remek szakemberek között. Újságírónak csak félve nevezem magam. Igazságtalan volna ez olyanokkal szemben, akik egész életüket ennek a hivatásnak szentelték. Álszerénységem mellett falra mászok az olyan badarságoktól, hogy „minket, magyarokat utálnak külföldön”, vagy „balkáni (értsd: szörnyű) állapotok”. Ezek az én személyes igazságkeresésem megingathatatlan konklúziói. Végzettségem teológus, szeretek főzni, futballozni, vasár- és ünnepnapokon kántori föladataimat ellátni. Gyermekeim száma öt, éveimét pedig a Jóistent, családomat és szülőföldemet szolgálva vagyok csak képes hasznosan gyarapítani. A lefelé hulló vízcseppnek nem szabad észrevétlenül elpárolognia, csak így válhat újra termővé a föld. Nehéz ügy…

 

Kottász Zoltán

Kottász Zoltán

Szerkesztő - Műsorvezető

"A sors hozta úgy, hogy újságíró lettem, pedig nem annak készültem. Mindenesetre hálás vagyok a sorsnak, mert a külpolitikai újságírás az egyik legizgalmasabb foglalkozás a világon." Tovább »

Kovács Anita

Kovács Anita

Szerkesztő - Műsorvezető

"...a magam részéről arra törekszem, hogy - kölcsönvéve Elek János egykori TV Híradós főszerkesztő helyettes tanácsát - a napi munka és akár fél üveg sör elfogyasztása után is első hallásra érthető legyen az, amiről a műsor szól." Tovább »

Lentulai Krisztián

Lentulai Krisztián

Főszerkesztő - helyettes

"Izgalmas és jó dolog szólni emberekhez, miközben mindezt arctalanul tesszük, hanggal – kép nélkül, fülekhez." Tovább »

Lovas István

Lovas István

Szerkesztő - műsorvezető

„Mindenkinek joga van a vélemény és kifejezés szabadságához. Ez a jog magában foglalja annak szabadságát, hogy véleménye miatt senkit se zaklassanak, továbbá hogy bármilyen eszközzel és határokra való tekintet nélkül mindenki tájékozódhasson és tájékoztathasson, és eszméket megismerhessen, információkat és eszméket terjeszthessen.” Tovább »

Marosi Antal

Marosi Antal

Szerkesztő - műsorvezető

"A történetek középpontjában mindig az embert keresem." Tovább »

Mohácsi Szilvia

Mohácsi Szilvia

Felelős Szerkesztő

"A közelmúltig az Aranymetszés című kulturális műsor műsorvezetője és felelős szerkesztője volt. A művészeteknél maradva a KarcFM-en is kulturális műsorokat készít." Tovább »

Nagy Judit

Nagy Judit

Koordinációs Vezető

"...amikor szükség van rád, legyél ott, tedd a dolgod, és bármit is kérjenek tőled, próbálj megoldást találni a leglehetetlenebb helyzetekre is, egyébként pedig maradj a háttérben, mert nem te vagy a főszereplő." Tovább »

Németh Gábor

Németh Gábor

Műsorvezető

"Szerencsés ember az, akinek a hobbija a munkája! – ezzel a közhellyel tudom leginkább érzékeltetni szerelmemet a rádiózás felé." Tovább »

Németh Kornél

Németh Kornél

Szerkesztő - Műsorvezető

"A Karc FM Előnyszabály című műsorban továbbra is azzal foglalkozhatok, ami a legjobban érdekel: a sport és a sportolók világa. " Tovább »

Papp Endre

Papp Endre

Szerkesztő - Műsorvezető

"Naponta zúdulnak ránk a hírek. Én az összefüggéseket keresem a tegnapiak és a holnapiak között. Mit tehetünk szabad akaratunkból az ellen, amit sorsszerűnek érzünk? Ezekről is kérdezem majd vendégeimet. Telefonhívásaikat is várom a Paláver műsorában." Tovább »

Pelyach Gergely

Pelyach Gergely

Főszerkesztő

 

"...Helyén lenne most talán az igéretek és biztatások szokott szóseregét elősorozni; de úgy hisszük, az értelmes közönség ilyesminek nem sok becset ád, s ahol foglalót csakugyan kíván, inkább hajlandó személyességet mint ígéretet annak fogadni." Tovább »

 

Perjés Klára

Perjés Klára

Szerkesztő - Műsorvezető

"Izgalommal várom a feladatokat, a találkozást hallgatóinkkal, de van egy nagy vágyam is: szeretném megérni, még aktív rádiósként a székelyek autonómiáját!" Tovább »

Petz Margó

Petz Margó

Felelős Szerkesztő

"25 év alatt nagyon sokat tanultam, a szakma sok csínját-bínját, kommunikációban, technikában egyaránt." Tovább »

Saliga Péter

Saliga Péter

Szerkesztő - Riporter

"A Karc FM-en egy felkészült és profi csapat tagjaként dolgozhatok azért, hogy ön a legátfogóbb képet kapjon Magyarország és a világ történéseiről." Tovább »

Simon-Palov Judit

Simon-Palov Judit

Szerkesztő - Műsorvezető

"A családi legendárium szerint körülbelül 8 éves voltam, amikor határozott választ adtam arra a kérdésre: mi leszel, ha nagy leszel? Médiasztár! Vágtam rá szinte azonnal." Tovább »

Simori Renáta

Simori Renáta

Szerkesztő - Műsorvezető

"Az elmúlt 14 évben dolgoztam a Rádió Egerben, a Sláger Rádióban, a Music FM-ben, és a Juventus Rádióban is. A jövőben pedig a Karc FM műsorai alapján dönthetik el, hogy igaza volt-e a beszédtanáromnak…" Tovább »

Sitkei Levente

Sitkei Levente

Szerkesztő - Műsorvezető

"Közel húsz éve foglalkozom külpolitikával, akár a harcmezőn, akár a zöld asztal mellett, a diplomatákkal beszélgetve a folyosókon. Ez hivatás és rajongás, és remélem, ezt a szenvedélyt be tudom mutatni minden héten a hallgatóknak is." Tovább »

Stefka István

Stefka István

Szerkesztő - Műsorvezető

"Nem szabad hallgatnunk, beszéljünk, beszélgessünk, hassunk! – mert a Paláver igazi véleményt formáló műsor…" Tovább »

Stifner Gábor

Stifner Gábor

Szerkesztő - Műsorvezető

"Az egyetem, majd kurta jogászkodás után rádiós lettem - és nem bántam meg soha. Hiszek a vox humana, az emberi szó erejében, az értékek közvetíthetőségében, az egyetemes és a magyar kultúra megtartó hatalmában." Tovább »

Sükösd Levente

Sükösd Levente

Szerkesztő - Műsorvezető

"Úgy érzem, a Karc FM segíthet a magyar összefogásban. Megtisztelő, hogy általam is." Tovább »

Tóth Erzsébet

Tóth Erzsébet

koordinációs vezető

"A RÁDIÓZÁS (csupa nagy betűvel) 1995 óta van jelen az életemben. Az elköteleződés akkor történt, amikor 23 évvel ezelőtt beléptem a Magyar Rádió kapuján. Azóta is a hangokat szolgálom."  Tovább »

Varga Flóra

Varga Flóra

Szerkesztő - Műsorvezető

"...olyan embereket szeretnék bemutatni, akiket kevesen ismernek, de mindenkinek példát adhatnak." Tovább »

Vass István

Vass István

Szerkesztő-Műsorvezető

"Bő négy és fél évtizedet húztam le a stúdiók világában, a mikrofon, s gyakorta a kamera előtt. Az ország közvéleménye – talán nem önteltség ezt mondanom – sportriporterként ismert meg."  Tovább »