+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Poétikon

Evolúció az irodalomban. Értékek – értékítélet nélkül.

A Karc FM irodalomórája a nagyszalontai tölgytől a nyugatosok asztaltársaságán keresztül a jelen szellemi elitjéig követi a pergamenre nyomott betű szavatosságát.
A Poétikon műsorra tűzi a kortárs irodalom aktualitásait, félhomályba szorult alkotóit, de lehetőséget biztosít a fiatalok bemutatkozására is. Feltárja az új fórumokat, új műhelyeket, régi-új célok mentén.
Évfordulók, akár centenáriumok adnak apropót az újraértelmezésre. Hogy viszonyul a kortárs a klasszikusokhoz? Egyáltalán: jól válogattunk-e eddig a klasszikusok üzenetéből?
Bicentenárium: Aranykori töredékeink mentén kortársak és kutatók reflexiót ismerhetik meg Arany János munkásságával kapcsolatban. A Poétikon így tiszteleg, és járul hozzá az Arany János-emlékévhez.
Karcor Király, Verspogácsa – az irodalom gyakrabban jön szembe, mint ahogy ráköszönünk… Viola Szandra számít figyelmükre.

Következő adás
2019. 05. 29. 00:00 - 01:00
Poétikon ismétlés
A Poétikon következő adásában Ferdinandy Györggyel beszélgetünk Fájó holnapok és Különös boldogság című köteteiről, Puerto Ricoról, tanításról, emigrációról, többnyelvűségről és magyarságról. Várja Önöket vasárnap déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
Legutóbbi adás
A korábbi műsorok felvételeit meghallgathatja az Archívumban.