+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Műsorok

A Sors Szimfóniája

Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok. Tovább »

Alaphang

Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keresi a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Tovább »

Álláspont

Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula. Tovább »

Amerika Hangjai

A dallamos rockzene klasszikusai.

A dallamos rockzene klasszikusai. Amerika Hangjai, ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom.Tovább »

Aroma

Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. Tovább »

Asztal Körül

A Karc Fm vasárnapi magazinműsora. Őszintén vall értékrendjéről, világnézetéről, és az őt foglalkoztató gondolatokról számos közszereplő. Tovább »

Az Eltűnt Korona

A szent ereklyék utáni nyomozást kísérhetik végig a Karc FM-en, augusztus 17. és 21-e között, minden este 19.00 órától. Rádiójáték az eltűnt koronáról. Tovább »

Az Igazság órája

Sorskérdésekről őszintén az Alapjogokért Központtal. Beszélgetések a józan ész jegyében, a liberális véleménymonopóliummal szemben. Tovább »

Bírósági Akták

Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en! Szerkesztő-műsorvezető: Szántó Georgina.Tovább »

Corvin Lapok

A XX. század bővelkedett a propagandában, de a zivataros évszázadokban majd’ minden korszak tudatosan festette a maga arcélét. A Karc FM Corvin lapok műsora a források alapján teszi ugyanezt. Tovább »

Déli News

A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről! Tovább »

Előnyszabály

Itt mindent szabad a szabályok adta kereteken belül – néha azon túl is -, mozgásban vagyunk, teret adunk a sportnak. Tovább »

ÉszKarc

A ma is folyamatosan születő esszéirodalom legjelesebb képviselőivel váltunk szót, időnként talán tovább is gondolva mindazt, amit írásaikban górcső alá vettek. Tovább »

Farkasverem

Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap kilenctől tízig. Tovább »

FolKarc

Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában

A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról. Tovább »

Főszerep

Kulisszatitkok a színházak környékéről.

Kulisszatitkok a színházak környékéről. A színház világa nem önmagában áll, hanem reagál a hétköznapokra, üzen a közéletnek. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható. Tovább »

Hangadó

Könnyűzenei kitekintés Bizse Ferenccel

Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről. Tovább »

Hangok, Színek, Ízek

Kulturális magazinműsor

“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről. Tovább »

Hangjáték – A hipnózis halottja

Salamon Tódor tuzséri kastélyában előkelő társaság gyűlt össze, hogy megnézzék, amint a műkedvelő hipnotizőr, Neukomm Ferenc a házigazda lányát, Salamon Elzát hipnotizálja. A lány hipnotikus álomba zuhant és részletesen beszámolt egy távoli beteg tüdőbajáról. Mikor mindezeket elmondta, összeesett és meghalt. Tovább »

Hangjáték – Ahogy megcsillan

A befagyott Fertő tó állta útját a megtorlások elől menekülő fiataloknak 1956-ban. Az emigrációjából hazatérő Péter azt az embercsempészt kutatja, aki egy hőforrás felé irányította őket évekkel korábban. A jég ugyanis beszakadt, a kelepcében elhelyezett éles vasak halálos sebeket ejtettek a főhős párján. Péter évtizedek óta arra vár, hogy felkeresse az embercsempészt és leszámoljon vele. Tovább »

Hangjáték – A kézmosás fontosságáról!

Az orvos harca a baktériummal! Rádiójátékunk egy orvos és egy baktérium “párharcán” keresztül mutatja be ezt a láthatatlan ellenségekkel való küzdelmet. Hangjáték a Karc FM-en. Tovább »

Hangjáték – Babik Budapesten

Hangjáték a Karc FM-en. Magyar történelmi groteszk az 1950-es évekből, Örkény István tollából, az Első Magyar Álkulcsgyár tulajdonosáról. Babik Budapesten, július 1-től, minden este 19.00 órától a Karc FM műsorán. Tovább »

Hangjáték – Gróf Batthyány Lajos főbenjáró pere és vértanúsága

Hangjáték a Karc FM-en, Magyarország első alkotmányos miniszterelnökének életéről, peréről, mártíromságáról. Történet emberi tartásról és felelősségvállalásról, július 9-től, minden este 19.00 órától a Karc FM műsorán. Tovább »

Hangjáték – Ida és az aranygyapjú

Hangjáték a Karc FM-en. Történet egy tinilányról, aki az ókorba kalauzolja hallgatóját. Baráth Katalin hasonló című regényét a legnagyobb írók, köztük Csukás István méltatta. Ida utazása a mitológia korába július 1-étől, minden este 19.30-tól követhető a Karc FM műsorán.Tovább »

Hangjáték – Kitömött barbár

Egy barátság története, ahogy az özvegy látja. Kazinczy Ferenc még börtönbüntetését tölti Csehországban, amikor Bécsben meghal barátja, Angelo Soliman. Évtizedekkel később Kazinczy özvegye az, aki a Természettudományi Múzeum tetőtéri raktárában felidézi Kazinczy és Soliman barátságának történetét. Tovább »

Hangjáték – Kőrösi Csoma Sándor

Lehetett volna nevelő egy úri háznál, vagy professzor egy iskolában. Ő mégis inkább utazni akart. Kőrösi Csoma Sándor Ázsiát akarta látni, az őskor eseményeinek színpadát, a különböző népek szokásait. A Karc FM-en november 21-én és 22-én este 19.00 órától hallgathatják meg utazásaiból készült rádiójátékot. Tovább »

Hangjáték – Októberi memoárok

HÉT ÚT. A magyar forradalom 1956 októberében mindenkire hatással volt az országban. Álmok, életutak, sorsok változtak meg néhány nap alatt. A magyar nép forradalomi szabadságharcban próbálta elérni függetlenségét, szabadságát a növekvő sztálinista terror és az orosz megszállás ellen. A Karc FM-en adásba kerülő hangjátékok hét életutat mutatnak be. Tovább »

Hangoló

Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Tovább »

Horizont

A Karc FM külpolitikai műsora.

A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Tovább »

Igéző

Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal. Tovább »

Jazzkarc

Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve. Tovább »

Jelek

JELEK, a Karc Fm vasárnapi magazinműsora 11-től délig. A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Tovább »

Karcolat

Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Tovább »

Keresztény értékek

Van-e még útjelzője a keresztény embernek? Őrizni vagy használni kell ezeket az értékeket? Miközben a globalizmus ezer irányába induló világ sorra veszíti el saját útjelzőit, az európai népek közösségének sorsát éppen e jelzőkövek szegélyezik. Tovább »

Kérdőjel

A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. Tovább »

Kortalan

Ma már sokkal többen vannak a 65 év felettiek, mint a 14 évnél fiatalabbak. Az aktív időskor, aktív idősödés fogalmát a WHO vezette be. Megfogalmazásuk szerint ez olyan időskor megéléséről szól, mely nem csupán fizikai aktivitást, a munkaerőpiacon maradást jelenti, hanem a társadalmi, kulturális, civil életben való aktív részvételt is. Tovább »

Kódex

Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsora.

A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető. Tovább »

Kódfejtők

„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak. Tovább »

Köz- pénzügyek

A gazdaságban nincs abszolút igazság. Ha lenne, a világ nem lábalna ki a nagy válságokból. A Karc FM teret ad a gazdasági vitáknak. Tovább »

Kresz FM

Balesetmegelőzési hírek és jótanácsok a rendőröktől, minden közlekedőnek! Legyen gyalogos, biciklis, motoros vagy autós, tartson velünk minden hónap utolsó péntekén 13 órától, mert rendőrökkel és más szakértőkkel beszélgetünk… Tovább »

Magyar Hangok

Hogyan lehet élni, létezni, megmaradni ilyen körülmények között, nem elvándorolva, helyben, a szülőföldön keresve, találva megélhetést, boldogulást? A hétköznapi küzdelmekről, kisebb-nagyobb sikerekről, örömteli pillanatokról is kívánunk szólni adásról adásra, hetente itt a Magyar hangokban. Tovább »

Modellérték

Rajtvonalhoz áll a szürkeállomány. Egy műsor az újonnan alapított, nagy növekedési pályát remélő, a nemzetközi porondon is sikervárományos induló vállalkozásokról. Ismerje meg a magyar szürkeállomány legújabb alkotásait! Csákó Attila kérdezi a feltörekvőket, minden pénteken 18.00 órától. Tovább »

Nettó

A Karc FM gazdaságelemző műsora. Feltárul a piaci folyamatok háttere, az adatokat alakító hatások – melynek végén a számolatlan információ után csak a nettó haszon marad. Csákó Attila szakértő vendégekkel kalkulál. Tovább »

Otthon

A Karc FM életmódmagazinja

Minden szombaton reggel 6-tól 9-ig Simori Renáta beszélget a vendégeivel egészségről, szépségről, gyereknevelésről, párkapcsolatokról, receptekről, programokról és a hét aktuális témájáról. Tovább »

Páholy

Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni. Tovább »

Paláver

A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.  Tovább »

Partitúra

Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene. Tovább »

Periféria

A definíció szerint a periféria egy olyan számítógépes hardver, amivel egy gazda számítógép képességeit bővíthetjük. Nem érti? Akkor ezt a műsort pont Önnek találtuk ki! Tovább »

Pipa

Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá.

Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől. Tovább »

Primőr

A Karc FM zenei válogatása napjaink dalaiból.

A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével. Tovább »

Poétikon

Evolúció az irodalomban. Értékek – értékítélet nélkül.

A Karc FM irodalomórája a nagyszalontai tölgytől a nyugatosok asztaltársaságán keresztül a jelen szellemi elitjéig követi a pergamenre nyomott betű szavatosságát.
A Poétikon műsorra tűzi a kortárs irodalom aktualitásait, félhomályba szorult alkotóit, de lehetőséget biztosít a fiatalok bemutatkozására is. Feltárja az új fórumokat, új műhelyeket, régi-új célok mentén. Tovább »

Regiszter

A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Tovább »

Spájz

A Karc FM közszolgálati magazin műsora hétköznaponként 9 és dél között.

Szakértő vendégekkel a családokat érintő legfontosabb kérdésekre keressük a választ: oktatás, egészségügy, jogi, kisebbségi és pénzügyi kérdések, közigazgatás, tudomány és kultúra. Itt mindig van idő részletesen megbeszélni hétköznapi ügyeinket. Izgalmas témák, okos válaszok délelőttönként a Karc FM-en. Tovább »

Szabad Jegyzés

A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára. Tovább »

Szabadok földje

A Karc FM történelmi sorozata az Amerikai Egyesült Államok második világháború utáni évtizedeit dolgozza fel a popkultúra szemüvegén keresztül. Mozgalmak és eszmeáramlatok, melyek máig hatással vannak a világra. Szerda délutánonként egy órától Szabó László Zoltán politológust, Amerika szakértőt Saliga Péter kérdezi. Tovább »

Színe és Fonákja

Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Tovább »

SztárKarcok

A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában

Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények. Tovább »

Talentográf

A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora.

Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton. Tovább »

Törzsutas

A Karc FM utazási magazin műsorából megismerhetnek olyan bátor magyarokat, akik kétkeréken kerülték meg a Földet, akik stoppolva jártak több mint száz országban, netán többezer méteres csúcsokat hódítottak meg, vagy az óceán habjait szelték keresztül. A különleges élménybeszámolókon túl, praktikus információval is szolgálunk az utazás szerelmeseinek és azoknak is, akik most indulnának életük első útjára. Tovább »

Vidéki Karcok

Együtt tud-e dolgozni a kormány és az ellenzék vidéken, vagy győz a pártpolitikai csatározás? Minden, ami a polgárokat foglalkoztatja Győrtől Debrecenig. Ez a Vidéki Karcok Németh Gáborral, minden pénteken 15 órától. Tovább »

Visszhang

A nap híre a Karc FM-en. Tovább »

Zenemix

A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek. Tovább »

Zöld Zóna

Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk gátlástalan szennyezőit. Minden szerdán 14 órától, Stifner Gáborral. Tovább »