+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Vass István Zoltán

szerkesztő – műsorvezető

Vass István ZoltánBő négy és fél évtizedet húztam le a stúdiók világában, a mikrofon, s gyakorta a kamera előtt. Az ország közvéleménye – talán nem önteltség ezt mondanom – sportriporterként ismert meg. Aztán váltottam, a hírműsorok készítése vonzott.

Dolgoztam a Magyar Rádiónál, a Magyar Televíziónál, az utóbbi időben pedig nyolc szép évet töltöttem a Lánchíd Rádiónál, aminek alapító tagja voltam. Az ismert események miatt azonban úgy éreztem, föl kell állnom, s távoztam. S amikor már azt hittem, soha többé nem ülök hivatásszerűen mikrofon elé, a KARC rádió hívott. Erkölcsi és politikai alappállásom egy szemernyit sem változott, s mivel úgy vélem, itt ezt elfogadják, örömmel jöttem.

A Kódex című portréműsorral jelentkezem rendszeresen, s aki történelmi kicsengést vél feltételezni, nem téved! Egy korábbi felmérés során megkérdezték a hallgatóságot, mit hallgatnak szívesen a műsorokban? A válasz – némileg meglepően – az volt: emberi történeteket. Én ilyen történetekkel kívánok szolgálni, s hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.