Kovács Anita
szerkesztő - műsorvezető
Kovács Anita
Kovács Anita
szerkesztő - műsorvezető

Az 1990-es évek közepén, amikor új tulajdonosai lettek a közvagyonnak és amikor úgy tudtuk, hogy a szociális piacgazdaság boldog részeseivé válhatunk, a Magyar Televízió munkatársaként egy nem tudományos, de szemléletes ” kísérletet” végeztem.

Az akkor egyetlenként létező gazdasági napilap tetszőleges cikkének olvasására kértem az utca emberét. A kísérlet kamera előtt zajlott, egészen addig, amíg az olvasó értette a leírtakat. Mikor elvesztette a fonalat, kezét felemelve jelezhette. A legtöbben néhány percen belül feladták. Az emberek nem értették, csak megtörténtek velük a dolgok. Ami itt húsz – huszonöt év alatt lezajlott, máshol évszázadokig tartott. Felemelt kézzel azonban nem lehet sokáig bírni. Le kell engedni és utánanézni a dolgoknak. Kétségtelen, ma sincs könnyű dolguk a tájékozódni akaróknak, mégsem bújhatnak ki – bármennyire is igazuk van – azzal, hogy az orvosi egyetemet sem kell a betegnek elvégeznie egy vakbél miatt,…. A gazdaság, a pénztárcánk, a megélhetés azonban más. A bőrünkre megy. Le kell viszont szögezni, hogy a problémák megoldását megelőzi a megértés. E téren komoly fogadalmam, az ezópusí mese csapdájának elkerülése. Tudják, mikor a gólyát tányérból, a rókát pedig hosszú nyakú üvegből kínálták. Az emészthetetlen információk ugyanis érdektelenné, fusztrálttá teszik fogyasztójukat, rontják önértékelésüket és a legkevésbé sem segítik a személyes ” ahá ” élményt.

Ezért a magam részéről arra törekszem, hogy – kölcsönvéve Elek János egykori TV Híradós főszerkesztő helyettes tanácsát – a napi munka és akár fél üveg sör elfogyasztása után is első hallásra érthető legyen az, amiről a műsor szól.

Legutóbbi adásai

2022. május 23. Regiszter
2022. május 19. Regiszter
2022. május 17. Szabad jegyzés
2022. május 16. Regiszter
2022. május 12. Regiszter
2022. május 10. Szabad jegyzés
2022. május 9. Regiszter
2022. május 5. Regiszter
2022. május 3. Szabad jegyzés
Tovább a teljes archívumba

Hírek a portfólióból

Partnereink és támogatóink
Magyar Nemzet
NMHH
A KARC FM MÉDIA KFT MÉDIASZOLGÁLTATÁSI TEVÉKENYSÉGÉT A MÉDIATANÁCS
A MÉDIATANÁCS TÁMOGATÁSI PROGRAM KERETÉBEN TÁMOGATJA.