Kovács Anita
szerkesztő - műsorvezető
Kovács Anita
Kovács Anita
szerkesztő - műsorvezető

Az 1990-es évek közepén, amikor új tulajdonosai lettek a közvagyonnak és amikor úgy tudtuk, hogy a szociális piacgazdaság boldog részeseivé válhatunk, a Magyar Televízió munkatársaként egy nem tudományos, de szemléletes ” kísérletet” végeztem.

Az akkor egyetlenként létező gazdasági napilap tetszőleges cikkének olvasására kértem az utca emberét. A kísérlet kamera előtt zajlott, egészen addig, amíg az olvasó értette a leírtakat. Mikor elvesztette a fonalat, kezét felemelve jelezhette. A legtöbben néhány percen belül feladták. Az emberek nem értették, csak megtörténtek velük a dolgok. Ami itt húsz – huszonöt év alatt lezajlott, máshol évszázadokig tartott. Felemelt kézzel azonban nem lehet sokáig bírni. Le kell engedni és utánanézni a dolgoknak. Kétségtelen, ma sincs könnyű dolguk a tájékozódni akaróknak, mégsem bújhatnak ki – bármennyire is igazuk van – azzal, hogy az orvosi egyetemet sem kell a betegnek elvégeznie egy vakbél miatt,…. A gazdaság, a pénztárcánk, a megélhetés azonban más. A bőrünkre megy. Le kell viszont szögezni, hogy a problémák megoldását megelőzi a megértés. E téren komoly fogadalmam, az ezópusí mese csapdájának elkerülése. Tudják, mikor a gólyát tányérból, a rókát pedig hosszú nyakú üvegből kínálták. Az emészthetetlen információk ugyanis érdektelenné, fusztrálttá teszik fogyasztójukat, rontják önértékelésüket és a legkevésbé sem segítik a személyes ” ahá ” élményt.

Ezért a magam részéről arra törekszem, hogy – kölcsönvéve Elek János egykori TV Híradós főszerkesztő helyettes tanácsát – a napi munka és akár fél üveg sör elfogyasztása után is első hallásra érthető legyen az, amiről a műsor szól.

Legutóbbi adásai

2021. szeptember 9. Regiszter
2021. szeptember 7. Szabad Jegyzés
2021. szeptember 6. Regiszter
2021. szeptember 2. Regiszter
2021. augusztus 31. Szabad Jegyzés
2021. augusztus 30. Regiszter
2021. augusztus 26. Regiszter
2021. augusztus 24. Szabad Jegyzés
2021. augusztus 23. Regiszter
Tovább a teljes archívumba

Hírek a portfólióból

Gulyás: Márki-Zayt a sajátjai is kiröhögték
Joshi Bharat elhagyott felesége összeomlott
Magyar filmeket ünnepel az A-kategóriás filmfesztivál
Éveken át súlyos károkat okozhatott Bige László
Nem vállalta a kemoterápiát és visszatért rettegett betegsége
Élet a színfalak mögött: A táncosok valódi kihívásai
MU: kilencen győzködték Contét, hogy fogadja el a klub ajánlatát – sajtóhír
A versenyhatóság kereszttüzébe kerültek a étel-házhozszállítók
Partnereink és támogatóink
Magyar Nemzet
NMHH
A KARC FM MÉDIA KFT MÉDIASZOLGÁLTATÁSI TEVÉKENYSÉGÉT A MÉDIATANÁCS
A MÉDIATANÁCS TÁMOGATÁSI PROGRAM KERETÉBEN TÁMOGATJA.