Emesz Lilla
szerkesztő - riporter
Emesz Lilla
Műsorai
Kortalan
Emesz Lilla
szerkesztő - riporter

Sok kollégámhoz hasonlóan diákrádiósból lettem újságíró. Tíz évesen készítettem először interjút a pécsi általános iskola hangosbemondóján keresztül és persze nekünk is volt kézzel írt iskolaújságunk a 90-es években. A főiskolai években vált egy picivel komolyabbá a diákrádiózás, majd gyakornokként egyre több műfajba kóstolhattam bele több, kisebb rádióban.

2008-ban kerültem a Magyar Rádió Pécsi Stúdiójának szerkesztőségébe, ahol akkor már nagyon magas színvonalú, önálló és korszerű műsorkészítést tanulhattam munkatársaimtól, ahogy az vidéken természetes, az ötlettől a megvalósításon át az adásba kerülésig, minden munkafolyamatban részt vettem. Gungl László stúdióvezetőmnek köszönhetően a Krónika tudósítás szele is megcsapott.

A legnagyszerűbb éveket tölthettem szülővárosomban ez idő alatt, csodálatos, ihlető, szerető és segítő közösségben. A vidéki stúdiók felszámolását követően kerültem Budapestre, ahol a Kossuth Rádióban vezettem elsősorban kulturális műsorokat. Antall Istvántól, minden idők egyik legnagyszerűbb rádiósától igyekeztem ellesni a közvetlen, de mégis kíméletlenül pontos rádiós műsorvezetői stílust. Hogy a művészetek iránt élénk érdeklődést mutatok, annak tudom be, hogy sokáig fogva tartott a klasszikus zenei pálya, hiszen 10 évig hegedültem, s hobbiból zenekarban és kamarazenekarban is játszottam. Ezzel párhuzamosan 25 éve énekelek különböző kórusokban, immáron tíz éve a pécsi Ferences Rend Szeráfi Kórusában, rendszeres egyházmegyei szolgálatot vállalva.

A rádió, mint akusztikus műfaj soha meg nem unható, inspiráló újságírói feladatot jelent számomra, és persze, mint minden rádiós, magam is a terepmunkát kedvelem a legjobban. Remélem, riporterként a Karc Fm hullámhosszán is sikerül magammal csalni hallgatóimat e mesés világba.

Legutóbbi adásai

2021. szeptember 12. Kortalan
2021. szeptember 5. Kortalan
2021. augusztus 29. Kortalan
2021. augusztus 22. Kortalan
2021. augusztus 15. Kortalan
2021. augusztus 8. Kortalan
2021. augusztus 1. Kortalan
2021. július 25. Kortalan
2021. július 18. Kortalan
Tovább a teljes archívumba

Hírek a portfólióból

A Ferrari már nyíltan vállalja, amit eddig nem akart kimondani
Heti top 10 recept: egyre népszerűbb a sült sütőtök, de a régi klasszikusok is visszaköszöntek
Itt lehet a világ legnagyobb autómentes területe
Lejtőre került Sebastian Kurz pártja
Középkori épület Győrben a Prohászka-iskola alatt – fotók
Melyik kávéfajta illik hozzád a legjobban?
Cardiff: elismerte bűnösségét a Sala végzetes útját szervező férfi
Mutatjuk, hova kell utaznia, ha olajfúrótornyon üdülne
Partnereink és támogatóink
Magyar Nemzet
NMHH
A KARC FM MÉDIA KFT MÉDIASZOLGÁLTATÁSI TEVÉKENYSÉGÉT A MÉDIATANÁCS
A MÉDIATANÁCS TÁMOGATÁSI PROGRAM KERETÉBEN TÁMOGATJA.