Emesz Lilla
szerkesztő - műsorvezető
Emesz Lilla
Emesz Lilla
szerkesztő - műsorvezető
Sok kollégámhoz hasonlóan diákrádiósból lettem újságíró. Tíz évesen készítettem először interjút a pécsi általános iskola hangosbemondóján keresztül és persze nekünk is volt kézzel írt iskolaújságunk a 90-es években. A főiskolai években vált egy picivel komolyabbá a diákrádiózás, majd gyakornokként egyre több műfajba kóstolhattam bele több, kisebb rádióban.

2008-ban kerültem a Magyar Rádió Pécsi Stúdiójának szerkesztőségébe, ahol akkor már nagyon magas színvonalú, önálló és korszerű műsorkészítést tanulhattam munkatársaimtól, ahogy az vidéken természetes, az ötlettől a megvalósításon át az adásba kerülésig, minden munkafolyamatban részt vettem. Gungl László stúdióvezetőmnek köszönhetően a Krónika tudósítás szele is megcsapott.

A legnagyszerűbb éveket tölthettem szülővárosomban ez idő alatt, csodálatos, ihlető, szerető és segítő közösségben. A vidéki stúdiók felszámolását követően kerültem Budapestre, ahol a Kossuth Rádióban vezettem elsősorban kulturális műsorokat. Antall Istvántól, minden idők egyik legnagyszerűbb rádiósától igyekeztem ellesni a közvetlen, de mégis kíméletlenül pontos rádiós műsorvezetői stílust. Hogy a művészetek iránt élénk érdeklődést mutatok, annak tudom be, hogy sokáig fogva tartott a klasszikus zenei pálya, hiszen 10 évig hegedültem, s hobbiból zenekarban és kamarazenekarban is játszottam. Ezzel párhuzamosan 25 éve énekelek különböző kórusokban, immáron tíz éve a pécsi Ferences Rend Szeráfi Kórusában, rendszeres egyházmegyei szolgálatot vállalva.

A rádió, mint akusztikus műfaj soha meg nem unható, inspiráló újságírói feladatot jelent számomra, és persze, mint minden rádiós, magam is a terepmunkát kedvelem a legjobban. Remélem, riporterként a Karc Fm hullámhosszán is sikerül magammal csalni hallgatóimat e mesés világba.

Hírek a portfólióból

Partnereink és támogatóink
Magyar Nemzet
NMHH
A KARC FM MÉDIA KFT MÉDIASZOLGÁLTATÁSI TEVÉKENYSÉGÉT A MÉDIATANÁCS
A MÉDIATANÁCS TÁMOGATÁSI PROGRAM KERETÉBEN TÁMOGATJA.