Bálint István
szerkesztő - műsorvezető
Bálint István
Műsorai
Hangoló Karcolat
Bálint István
szerkesztő - műsorvezető
Három ember, aki nagy hatással volt szakmai pályafutásomra: Szepesi György, Vértessy Sándor és Belénessy Csaba.

A híres sportriportert én is ? mint oly sok gyerek a 60-as években ? utánoztam, az ő stílusában közvetítettem, miközben otthon gombfoci mérkőzést játszottam. És persze elolvastam a könyveit is.

Bár nem lett belőlem sportriporter, sok sporteseményről, tudósítottam Debrecenből, és részt vettem a legendás Körkapcsolásokban is.

Vértessy Sándor a televíziós riporteri szakma alapjaira tanított, ugyanis az úgynevezett Vértessy stúdióba járhattam, miután jól szerepeltem az 1981-es Riporter kerestetik televíziós vetélkedőn (bejutottam a legjobb tíz versenyző közé). Sándor később kollégám lett, egy szobában dolgoztunk Debrecenben, az MTV Körzeti stúdiójában.

Amikor Belénessy Csaba pécsi tudósítóként tevékenykedett, akkor én Debrecenből tudósítottam a Magyar Rádiót, később dolgoztunk is egy műsorban a Petőfin, majd a főnököm lett az MTV-ben. Mindig egyengette az utamat, figyelemmel kísérte munkámat. Most pedig neki köszönhetem, hogy 31 év közmédiás munka után idekerültem, és kipróbálhatom magam egy vadonatúj rádióban, lelkes kollégákkal körülvéve, akik között sok a fiatal.

Izgalmas feladat ez, bár már sokszor átéltem új szerkesztőségek indulását: a 80-as évek végén a Magyar Rádió körzeti stúdiójának alakulásakor, majd később az Echo Tv születésénél is bábáskodtam.

A három évtized alatt már mindenfélét csináltam a rádiókban, tévékben, a sportriporterkedéstől kezdve a parlamenti tudósítói munkán át, a miniszterelnöki interjúkig. Sokfelé megfordultam az országban, legjobban talán az emberi találkozásokat, a portrékat szeretem.

A Karc Fm-en a reggeli műsorokban dolgozom, szerkesztőként és műsorvezetőként.

Remélem, hogy a pályámat meghatározó három személy továbbra is figyel rám: Vértessy Sándor az égből, Szepesi György és Belénessy Csaba pedig a Karc Fm hallgatása közben.

Legutóbbi adásai

2022. július 1. Hangoló
2022. július 1. Karcolat
2022. július 4. Hangoló
2022. július 4. Karcolat
2022. július 5. Hangoló
2022. július 5. Karcolat
Tovább a teljes archívumba

Hírek a portfólióból

Partnereink és támogatóink
Magyar Nemzet
NMHH
A KARC FM MÉDIA KFT MÉDIASZOLGÁLTATÁSI TEVÉKENYSÉGÉT A MÉDIATANÁCS
A MÉDIATANÁCS TÁMOGATÁSI PROGRAM KERETÉBEN TÁMOGATJA.