+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A tudatos kormányzati és fővárosi tervezésnek köszönhetően elkerülhető, hogy Budapest telítődjön túristával – hangzott el a Karc Fm reggeli műsorában. Bódis Gábor, a Hungary Next országmárka szakértője szerint “abban a történelmi pillanatban nyerte el a főváros a Legjobb Európai úti célnak járó elismerést,” amikor beértek az elmúlt 1-2 évben előkészített turizmusfejlesztési stratégia elemei. Ennek köszönhető az, hogy már nem a piac dinamizálja a várost, és nem az olcsó bulinegyedek vonzzák a turistákat, hanem azok a látványosságok, gasztronómiai és program-élmények, amelyekre tudatosan irányították rá a figyelmet.

Bódis Gábor szerint egyébként a fővárosiak számára is élhető maradhat Budapest, ha a kerületek és a civil szervezetek segítségével megvalósulhat a „Nagy-Budapest vízió”, vagyis elérik, hogy a turisták ne csak 1-2 éjszakát töltsenek itt, hanem mozduljanak ki a városból.

Eközben a szakértő szerint a belső zónákat, például a bulinegyedet “tematizálni kellene,” hiszen az komoly épített kulturális örökségre telepedett rá, amelyet érdemes lenne az előtérbe helyezni. Simon-Palov Judit interjúja.