+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Ha a folyamatos, dinamikus fejlődésre voksolnak a józsefvárosiak, akkor mindegy, hány jelölt áll egymással szemben – fogalmazott a Karc FM-en Dr. Sára Botond, a VIII. kerület alpolgármestere. A Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje a Hangolóban kifejtette: az elmúlt 7 évben együtt dolgozott Kocsis Máté polgármesterrel a városrész megújításán, és az eredmények szerinte magukért beszélnek. A közterek és a társasházak megújultak, az egészségügyet több fronton fejlesztették, a közbiztonság és a köztisztaság látványosan javult.

Józsefváros emellett vonzóvá vált a befektetők szemében, egyre több új ingatlan épül és majdnem 40 százalékkal emelkedtek az ingatlanárak. Ráadásul a patinás épületek és az elmúlt években elért biztonságérzete miatt már nemzetközi szinten is ajánlott úti célként tartják számon a főváros VIII. kerületét. Dr. Sára Botond kiemelte: az a célja, hogy a Józsefváros Újjáépül Program folytatódjon, amire garancia lehet a jól kiépített együttműködés a kormányzattal. A fejlesztési elképzelések jelentős részét ugyanis nem önkormányzati, hanem központi, pályázati források segítségével tudják megvalósítani.

Józsefvárosban július 8-án tartanak időközi polgármester választást, miután Kocsis Máté az országgyűlési választáson mandátumot nyert és munkáját a Fidesz-KDNP parlamenti frakcióvezetőjeként folytatja.