+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Nem igazak azok a megállapítások, hogy jobboldali médiauralom van Magyarországon és így nincs sajtószabadság – mondta a Hangolóban a Médianéző ügyvezetője. Boros Bánk Levente legújabb kutatásukra hivatkozva arról beszélt, hogy a kormányellenes rádiók, televíziók és nyomtatott sajtótermékek politikai-közéleti műsorai több hírfogyasztóhoz jutnak el, mint a konzervatív médiumok hasonló műsorai. Szerinte továbbra is balliberális dominancia érvényesül a hazai médiapiacon. Ha minden, – nem csak a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó – médiumot megvizsgálunk, akkor a kormánybarát médiumok 3 milliós, míg a kormánykritikus hírcsatornák 4,5 milliós közönségre számíthatnak.

Boros Bánk Levente szerint ez az aránytalanság legjobban az online hírfelületeken tapasztalható, mert a legnagyobb napi eléréssel két kormánykritikus felület az Index és a 24.hu rendelkezik. Az Origó csak 3. a sorban. Összességében 71-29 százalékos arányban érnek el több felhasználót a kormánnyal szemben álló oldalak a világhálón. Az esti televíziós híradók közül is a kormánykritikus RTL Klub hírműsorai a legnézettebbek és jutnak el a legtöbb emberhez.

Beszélt arról is, hogy a jobboldali médiaholding létrejötte nem egyedülálló a világon, erre több példa is van. A balliberális oldalon is van lehetőség ilyenek létrehozására csak forrás és szándék kell hozzá.