+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Példátlan, hogy 60 nappal a választás előtt még mindig nem tudja az ellenzék, hogyan is álljon fel a rajtvonalra – mondta az LMP és a Momentum közeledése kapcsán a Karc FM reggeli hírműsorában a Nézőpont Intézet elemzője. Fodor Csaba szerint nem ideológiai alapon, hanem taktikai okokból akar szövetséget kötni a korábban minden együttműködést elutasító LMP. Szerinte ugyanis a Momentum korábban éppen az LMP szavazóit csábította el. Fodor Csaba elmondta: a nyári hónapokhoz képest az LMP megduplázta listás szavazóinak arányát, miközben a Momentum nem tudott hatékonyan politizálni, nem tudtak bekerülni az ellenzékhez köthető médiatérbe és jelenleg jóval az 5 %-os bejutási küszöb alatt vannak.

Az elemző beszélt arról is, hogy az április választás egyfajta tisztítótűz lesz az ellenzék számára. Nem mindegy, hogyan jutnak be az Országgyűlésbe és a pártok közül melyik lesz az, amely vezető szerepet tud betölteni és fel tud építeni egy potens ellenzéket a mostani romjain. Ezért az utolsó pillanatig helyezkedni fognak – tette hozzá Fodor Csaba.

Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje a héten levélben kereste meg Fekete-Győr Andrást, hogy kezdjék meg az egyeztetést a szövetségi politikáról. A Momentum ezt a közeledést egyelőre elutasította.