+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Teljes kapacitással üzemel a kecskeméti Mercedes gyár. Ludvig Orsolya, a vállalat kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója a Karc FM-en elmondta: így is előfordul, hogy a megrendelőnek várnia kell az autóra. Kína, az Egyesült Államok és Németország továbbra is biztos felvevőpiaca a márkának, ráadásul van olyan típus, amit csak a magyarországi üzemben gyártanak. A legjobb autónak ráadásul éppen egy Kecskeméten gyártott típust választottak a német vásárlók.

A csillag ereje

Ludvig Orsolya tájékoztatása szerint az új, most épülő gyártócsarnok elkészültével fokozni tudják a termelést. Az országszerte érezhető munkaerőhiányról azt mondta, a német gyár presztízse annyira vonzó, hogy a vállalatnak nincs napi szintű problémája a munkaerővel. A jelenlegi 4000 dolgozó mellé ugyanakkor újabb, körülbelül 3000 emberre lesz szükség.

A kommunikációs igazgató szerint a Mercedes jelenlegi kecskeméti dolgozói komolyan veszik a folyamatos képzést, és a gyárbővítés segíteni is akarja az ambiciózus munkatársakat az előrelépésben. Hamarosan átadják a saját akadémiájukat is, ahol a szakmunkás tanulók, duális képzés hallgatók a meglévő tudásukat gyári körülmények között gyakorolhatják, és ismerhetik meg az új technológiákat. Az akadémián idegennyelv-tanulásra és egyéb vezetői készségek fejlesztésére is lesz lehetőség.