+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Nagy a tét vasárnap, két választókörzetben is meg kell ugyanis ismételni az önkormányzati képviselőválasztást – fogalmazott a Karc FM reggeli műsorában a város Fideszes polgármestere. Ács Rezső szerint ha sikerül fordítaniuk a két körzetben, akkor a kormánypártiak kerülnek többségbe a közgyűlésben, és folytatódhat a nyugodt építkezés. Szerinte ellenkező esetben marad az ellenzéki többség és Szekszárd működésképtelen lesz. Beszélt arról is, hogy a megválasztott ellenzéki képviselők tisztogatásra készülnek és öt alpolgármestert akarnak a 15 fős testületbe. Ezt a város költségvetése nem bírja el.

A polgármester szerint a város lakói megértették, hogy mi a tét vasárnap és nagy számban mennek el szavazni. Beszélt arról is, hogy október 13-án sokan nem adták le szavazatukat, ezért nyerhettek a körzetek egy részében az ellenzékiek. Valójában azonban álcivilekről van szó – tette hozzá Ács Rezső. Az Éljen Szekszárd Egyesületet ugyanis valamennyi ellenzéki párt támogatta és a pártok budapesti vezetői – a szekszárdi Hadházy Ákos vezetésével – helyben korteskedtek értük, és most is gyűlöletkampányt folytatnak.

Szekszárdon még nem tudott megalakulni a közgyűlés, mert az októberi választási eredményt az ellenzék és a Fidesz is megtámadta. A polgármesterválasztás eredményét a Területi Választási Bizottság és a Pécsi Ítélőtábla is helybenhagyta, így ismét Ács Rezső vezetheti a várost 5 évig. Törvénysértések és visszaélések miatt ugyanakkor két választókörzetben megsemmisítette az eredményt a Pécsi Ítélőtábla, ezért kell ezekben új választást tartani. Október 13-án 8 ellenzéki és 7 Fideszes képviselő jutott be a szekszárdi közgyűlésbe.