Teljesen mindegy ki lesz a baloldal miniszterelnök-jelölte, rajta keresztül Gyurcsány akar visszatérni a hatalomba – fogalmazott a Karc FM-en a Fidesz kommunikációs igazgatója. A kételkedőknek Hollik István a Hangolóban azt ajánlotta, hogy tanulmányozzák az ellenzéki előválasztás első fordulójának eredményét. A legtöbb egyéni körzetben a Demokratikus Koalíció jelöltje győzött, a miniszterelnök-jelölti párharc első helyén felesége Dobrev Klára végzett, második helyen pedig Karácsony Gergely, aki 17 éve dolgozik neki.

Gyurcsány Ferenc egyértelműen uralja a baloldalt és bárhogy alakul a 2022-es országgyűlési választás eredménye, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetőjeként a parlamentben is ő jelöli majd ki a politikai irányokat.

A kormánypártok Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciója erre akarja felhívni az állampolgárok figyelmét, az aláírásokból pedig az látszik, hogy több mint 1,2 millió ember világosan emlékszik a bukott kormányfő kudarcos kormányzására: a családtámogatási rendszer megnyirbálására, az energiaárak folyamatos emelésére és a 13. havi nyugdíj elvételére.

A kormánypárti politikus szerint a szignók mennyiségét annak fényében is érdemes vizsgálni, hogy az ellenzéki előválasztás első fordulójában 630 ezer ember vett részt. Az aláírásokat a kormánypártok október végéig a nagy közlekedési csomópontokban felállított standokon gyűjtik, illetve aktivisták segítségével személyesen is felkeresik az állampolgárokat, hamarosan pedig lehetőség lesz az online kitöltésre is. Az aláírásgyűjtés október végig tart.

Nem szabad, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak, mert a gazdasági növekedésről szóló hírek és előrejelzések bizakodásra adnak okot és ez az első alkalom, amikor Magyarországnak a járvány után úgy sikerül átvészelni egy pénzügyi recessziót, hogy nem volt szükség kormányzati megszorításokra – szögezte le Hollik István.

Bálint István interjúja.