+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Különleges előadással várja az érdeklődőket augusztus 10-én a Fővárosi Nagycirkusz. A művészek és minden háttérben dolgozó munkatárs ezen az estén lemond a fizetségéről, és az összes bevételt, amely a belépőjegyekből származik a nyugdíjas artisták megsegítésére ajánlják fel.

A már szinte hagyománynak számító eseményt sok vendég várja, és visszatér minden évben, hogy így tudjon segíteni a múlt nagyjainak. Az este folyamán összegyűlt pénzt karácsony előtt egy ünnepi előadás keretén belül egyenlő arányban osztják szét az érintettek között – mondta Eötvös Tibor “Szandi”, az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetének elnöke a Spájzban.

Ezzel a felajánlással a jelenkor művészei a tiszteletükről is tanúskodnak. Szerinte ugyanis az előző generációk kemény és áldozatos munkája is kellett ahhoz, hogy a magyar cirkuszi művészet elismert legyen a világban. Tomacsek Mariann “Miro” artistaművész már régóta nem lép a porondra esténként, de még mindig visszatér, mostanában például a telefonokat veszi fel, és válaszol a kérdésekre. Az ő elmondása szerint vannak olyanok a fiatalok között, akik szívesen kérdeznek tőle, és meghallgatják a tanácsait. Csesznák Anikó interjúja.