+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Magyarországon hozzávetőlegesen 500 ezer fogyatékkal élő személy él, melyek közül 150 ezer kiskorú. Ez azt jelenti, hogy a mindennapos problémák ennyi családot érintenek. Hogyan kezeljék a szülők egy ilyen családtag érkezését? Hogyan tudassák a környezettel? Milyen intézmények vannak, amelyek befogadják őket? Ezekre a kérdésekre szeretne válaszolni, segítő kezet nyújtani a KézenFogva Alapítvány Családterápiás és Konzultációs Szolgáltatása.
Az alapítvány 25 éves fennállása alatt megismerték azokat a területeket, amelyekkel mindenképpen foglalkozni kell. A lakóotthonok azoknak a családoknak adnak segítséget, akik nem tudják intézményben elhelyezni hozzátartozóikat. A FECSKE szolgálat pedig szakképzett segítőkkel próbálja tehermentesíteni a szülőket. De azt is felismerték, hogy rengeteg olyan probléma van, amelyek megoldására elég egy néhány alkalomból álló terápiás beszélgetés.
2015 óta működik a Családterápiás és Konzultációs szolgáltatás, amely 6 szakember segítségével több helyszínen
várja a családokat, párokat. Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője a Spájz műsorában elmondta, hogy nagyon sok esetben, amikor egy szülőpár találkozik a fogyatékossággal, az apa kihátrál a kapcsolatból. Ilyen, és ehhez hasonló eseteket szeretnének továbbra is megoldani, és még idejében kezelni.
A jövőbeli tervek, hogy egy országos, intézményesített hálózat keretében szeretnék ezt a szolgáltatást kibővíteni, hogy így több városban, sokkal több emberhez tudjon eljutni a segítő kéz. Csesznák Anikó interjúja.