+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A helyi, kormánypárti polgármester-jelölt szerint Salgótarján évek óta egy helyben topog, nincs még egyszer öt éve arra, hogy ne fejlődjön, mert kimarad az országos vérkeringésből. Szabó Csaba szerint hiába érkezett a városba 11 milliárd forintos EU-s és állami forrás, a városvezetés rosszul bánt a pénzekkel és nincs látható jele a fejlődésnek. Szerinte a fiatalok is azért mennek el Salgótarjánból, mert nincs munkalehetőség. „Nem sikerült odavinni a befektetőket, nem valósult meg a gazdaságfejlesztés a rengeteg pénzből.”

Szabó Csaba beszélt arról is, hogy a biztonság, bizalom, bátorság nevet viselő programjában a közbiztonság javítását szeretné elérni, szeretné megnyerni az emberek bizalmát és bátran szembe akar nézni a megyeszékhely problémáival. Legfontosabb a befektetők megnyerése, munkahelyek teremtése és a turisztikai fejlesztések – hangsúlyozta a kormánypártok polgármesterjelöltje. Beszélt arról is, hogy nehéz helyzetben van ő és a csapata, mert a jelenlegi balliberális irányítás ragaszkodik a megszerzett pozícióihoz, ugyanakkor ők értékek és elvek mentén politizálnak, míg a szivárványkoalícióban nincsenek értékek csak érdekek.

Szabó Csaba a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje tősgyökeres salgótarjáni, önkormányzati képviselő. A város jelenlegi polgármestere Fekete Zsolt szocialista politikus 2016 óta irányítja a települést. A teljes ellenzék őt támogatja az októberi választáson. Az EP választáson a Fidesz Salgótarjánban 47 százalékot ért el.