+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

„A protestánsok az úgynevezett egyetemes papság elvét vallják, vagyis minden hívő ember egyben pap, lelkész és Istennek szolgája, bármilyen hivatásban is dolgozik” – fogalmazott a Hangolóban a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke. Steinbach József szerint szent szenvedéllyel kell élni Isten dicsőségére és mások javára, enélkül nincsen lelkészi szolgálat. Pünkösd ezért is szól a szenvedélyről is, hiszen Isten az ő népét és benne a híveit a szent szenvedéllyel áldotta meg.

Steinbach József szerint a szenvedély nem pusztán az emberi pszichéből adódó lelkesedés, hanem a Szentlélek által megáldott szent lelkesedés. A ma emberét, miközben nagyon sok inger éri, túlzások nélkül kell megszólítani és az evangéliumot úgy kell hangsúlyozni, hogy az ne öncélú retorikát jelentsen.

A püspök a Hangolóban beszélt arról is, hogy az országon belüli vándorlások miatt egyre több református vallású ember él a Dunántúlon, de riasztónak tartja, hogy a legutóbbi népszámláláson több mint 4 millió magyar ember vallotta magát felekezet nélkülinek. Steuinbach József szerint őket kell elérni és megszólítani, de ez nagy feladat. Steinbach József Balatonalmádiban református lelkész 30 éve, az utóbbi 10 évben pedig a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke is. Ő az elnöke a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és tanít a Pápai Református Teológiai Akadémián.