+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Színtiszta politikai bosszúhadjárat áldozatává vált Trócsányi László – jelentette ki a Karc FM-en Hidvéghi Balázs, Európai Parlamenti néppárti képviselő. A politikus szerint az EP jogi bizottsága az összeférhetetlenséget semmivel nem tudja igazolni, de nem is ez a volt igazságügyi miniszter meghurcolásának valódi indítéka: a célpont végeredményben az a nemzeti alapú politika, amely nagyon sok konfliktust felvállal Brüsszellel és a bevándorláspárti baloldali, liberális politikával.

Az új jelöltbe (elvileg) nem lehet belekötni

Várhelyi Olivér, a miniszterelnök által megnevezett újabb biztosjelölt politikai és szakmai érvekkel kikezdhetetlen – hívta fel a figyelmet Hidvéghi Balázs. Az EP-képviselő ennek ellenére nem nyugodt, mert szerinte az Európai Parlamentben már az abszurditásokhoz közel álló támadások is történtek: akár azt is a diplomata szemére vethetik, ha „a villamoson Trócsányi László mellé áll”. Ha a külügyi bizottság is meghallgathatja az új biztos-jelöltet, ott józanabb döntések várhatók a politikus szerint, aki úgy látja: a bővítési és szomszédságpolitikai portfólió maximálisan megfelelnének Várhelyi Olivér szakmai tapasztalatainak. Mostanáig ugyanis nagykövetként a politika első vonalában dolgozott, a legfontosabb politikai tárgyalásokon képviselte az országot.

Dobrev Kláráék lubickolnak Brüsszelben

Gyurcsány Ferenc felesége, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője komoly elvbaráti közösségbe érkezett Brüsszelbe és attól sem riad vissza, hogy a magyar nemzeti érdekeket sértve áskálódjanak az ország ellen – emlékeztetett Hidvéghi Balázs. Az EP képviselő figyelmeztetett, hogy a magyar balliberális kör sok társra és szövetségesre talált az unióban, akik egészen mást akarnak építeni Európából, mint amire a magyar emberek a választási eredmények tanulsága szerint felhatalmazták a magyar kormányt.7

Hidvéghi és a LIBE

Heteken belül eldőlhet, hogy az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságban megkaphatja-e az alelnöki posztot az EP-képviselő, de most mindenki a biztosi meghallgatásokkal van elfoglalva – fogalmazott a politikus. Hidvéghi Balázs hozzátette: az Európai Néppárt kiáll mellette, ráadásul az EP választások óta eltelt időszakban a pártcsalád egyre több képviselője látta be, hogy jobb lett volna az EPP-nek egy karakteresebb jobboldali politika, mint a baloldalnak tett viszonzatlan politikai gesztusok. Simon-Palov Judit interjúja.