+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A sokat látott és szebb napokat is megélt XI. kerület tájáról vagyonértékesítési dömpingről érkeznek a hírek. A botrányos megnyilvánulásairól elhíresült László Imre vezette önkormányzat a rendszerváltozás utáni baloldali politika gyakorlatilag egyetlen bevált receptjét készül alkalmazni olyan vagyontárgyak értékesítésével, amelyek jelenleg még Újbuda – vagyis közvetve a helyi adófizetők tulajdonát képezik. Junghausz Rajmund Őrmező, Sasad és Sashegy FIDESZ-KDNP-s önkormányzati képviselője rádiónkban elmondta: a DK-s polgármester mindenféle koncepció nélkül, áron alul készül elkótyavetyélni csaknem száz önkormányzati ingatlant.

Junghausz Rajmund elmondta: a dobra vert ingatlanok között van olyan, több ezer négyzetméter alapterületű ingatlan is, ami frekventált helyen van, jólfizető bérlővel, ezért valóságos aranybányának számít, ráadásul a közelben hamarosan egy új pláza nyílik, ami tovább növelheti az értékét. Újbuda önkormányzati képviselője nem érti, kinek az érdekét szolgálja, hogy egy ilyen értékes ingatlantól pont most szabaduljon meg az önkormányzat. Egy másik, teljes mértékben kihasznált és nyereséges ingatlan esetében csaknem negyven vállalkozás az újságból értesült arról, hogy az ellenzéki önkormányzat hamarosan eladja az épületet, amelyben működnek.

Junghausz Rajmund úgy fogalmazott: a Gyurcsány-párti László Imre a magyar önkormányzatiság dr. Gődénye. Az újbudai ellenzéki összefogás tagjai szerinte gyűlölik egymást, de a korrupcióban együtt tudnak működni. Ezt jól illusztrálja az is, hogy a hatmilliárdos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba kerületi megbízásaival kapcsolatban a szivárványkoalíció tagjai mindössze egy komolytalan facebook-poszt erejéig fejezték ki nemtetszésüket – tette hozzá a képviselő.