+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Idén ősszel 200 ezer 4. és 5. évfolyamos diák kapta kézhez a BingaAkadémia által összeállított Közlekedő kisokos munkafüzetet, és a hozzátartozó kézikönyvet, amely a pedagógusoknak ad tájékoztatást. Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kezdeményezésére indult el a program, mely összefoglalja és gyakoroltatja a gyalogos, illetve kerékpáros közlekedés alapvető szabályait.

Abelovszky Tamás, a BringaAkadémia projektvezetője, és ennek a tájékoztató kiadványnak a társszerzője a Spájz műsorában elmondta, hogy ők már 2004 óta foglalkoznak közlekedésbiztonsági oktatással. Sok szinten és megmérettetésen átjutva most egy ilyen országos lehetőség keretein belül hasznosíthatják és bővíthetik a tapasztalataikat.

A zalaegerszegi Öveges József Általános Iskola diákjai is használhatják a jövőben ezt a munkafüzetet. Domi István, az intézmény igazgatója örömmel fogadta ezt a lehetőséget, hiszen az ottani tanárok eddig is beszélgettek a gyerekekkel a helyes közlekedésről. Most azonban sokkal jobban fel tudják majd építeni ezt a képzést, hiszen van egy gyerekekhez közel álló segédanyag, és ők is kapnak segítséget.

A BringaAkadémia projektvezetője ettől a lehetőségtől azt várja, hogy a jövőben formálódjon a gyermekek szemléletmódja, tudatos közlekedőkké váljanak, és ezáltal javuljon a közlekedési kultúra hazánkban. Csesznák Anikó interjúja.