+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Az, hogy két időközi választáson is a kormánypártok jelöltje győzött Budapesten, azt bizonyítja, hogy nem már nevezhető baloldali fellegvárnak a főváros, és a Fidesz-KDNP-nek is komoly pozíciói vannak Budapesten – mondta a Hangolóban Deák Dániel politológus. Szerinte Józsefváros 2009 óta jobboldali kerületnek számít, így nem meglepő Sára Botond polgármesterré választása. Az ellenzék emellett rossz taktikát választott, amikor civil jelölt mögé állt be, mert hiába történt meg az összefogás, még 40 százalékos eredményt sem tudott felmutatni jelöltjük.

Deák Dániel beszélt arról is, hogy az ellenzék taktikája azért is kudarcos, mert a pártok választói önálló identitást, programot, üzeneteket várnak el, ha viszont arctalanul beállnak egy civil jelölt mögé, akkor nem tudnak velük azonosulni. Az időközi önkormányzati választások egyébként megerősítették a korábbi közvélemény kutatásokat, vagyis április óta tovább erősödtek a kormánypártok.

A józsefvárosi időközi polgármester választáson a Fidesz-KDNP jelöltje Sára Botond 63 százalékkal győzött. Az ellenzék közös jelöltje, Győri Péter a voksok 36 százalékát szerezte meg. Az ötödik kerület 4. számú választókörzetében önkormányzati képviselőnek választották a kormánypártok jelöltjét, Balla Valéria alpolgármestert, 67 százalékkal. A baloldal közös jelöltje, Nagy Béla független jelölt 28 százalékot ért el.