+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A májusi Európai Parlamenti választásokig az Európai Bizottság erőltetett menetben szeretné visszafordíthatatlanná tenni a migrációs folyamatokat – fogalmazott a Hangolóban a Fidesz országgyűlési képviselője. Böröcz László példaként említette, hogy bár az Európai Parlamenten nem ment át a humanitárius vízum bevezetéséről szóló javaslat, a Bizottság “most újra csomagolja és ismét beterjeszti.”

Böröcz László kitért rá, hogy az idei uniós költségvetésben maradt összeget, 510 millió eurót is családegyesítésre fordítanák. Ez azt jelenti, hogy a következő öt évben még egyszer ennyi pénzt akarnak fordítani a bevándorlás támogatására. Szerinte újabb forrásokat akarnak elvonni azon országoktól, melyek nem támogatják a migrációt. Egy javaslat szerint ugyanis, egy milliárd eurót vennének el azon államoktól, melyekben szerintük gond van a jogállamisággal. Böröcz László ezeket az összegeket inkább az európai családokra fordítaná, és nem a migrációt támogató szervezetekre.

A képviselő beszélt arról is, hogy nem akarnak párhuzamos társadalmat, meg akarják őrizni az európai kultúrát, ezért a kormány a családok megsegítésével akarja megállítani a népességfogyást.