+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtő kampánya. Évente kétezer rászoruló gyermekkel foglalkoznak rendszeresen csoportos, de ha szükséges egyéni foglalkozások keretében. A cél, hogy a szegénység okozta hátrányokat közösen tudják leküzdeni, segítsenek a felzárkózásban. Ez akár csecsemőkortól is történhet, hiszen már akkor kialakulhatnak a mozgásban, beszédben később behozhatatlan hátrányok. Jelenleg a szervezet 13 intézményében zajlik csoportos és egyéni fejlesztés, logopédusok, mozgásterapeuták, fejlesztő pedagógusok, pszichológusok bevonásával.

A programok mellett nyári táborokat is szerveznek a rászorulóknak: idén avatják Kastélyosdombón saját táborhelyüket, ahol csaknem 500 iskolás számára van hely. Az állandó és nyári fejlesztések résztvevői is olyan gyermekek, akik szegénységben élnek, sokszor bántalmazás áldozatai vagy szenvedélybetegségben szenvedő szüleik vannak, esetleg lakhatási problémákkal küzdenek. Ezért is oly fontos számukra a szeretetteljes közösség, a közös élmények – fogalmaz Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Felhívásuk szerint mindenki segíthet, hogy „a felhőtlen gyermekkorból kicsit ők is megtapasztaljanak.” Az Ökumenikus Segélyszervezet várja a hívásokat a 1353-as adományvonalon, vásárolhatók kuponok is, a nagyobb összegű adományok pedig a honlapjukon található számlaszámra utalhatók. Petz Margó interjúja