+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

„Egy orvosnak kötelessége a sebeket begyógyítani.” Állítása szerint ezért döntött úgy Grezsa István miniszteri biztos, hogy a jövőben polgármesterként állna Hódmezővásárhely szolgálatába. A város jelenlegi önkormányzati képviselője kifejtette: a mostani békétlenség és egymásnak feszülés mellett nem lehet települést építeni, ezért felül kell emelkedni a pártok érdekein és a kompromisszumok megkeresésével kell elkezdeni dolgozni.

A korábban háziorvosként tevékenykedő politikus egyértelművé tette, hogy – bár jelenleg a Fidesz-KDNP soraiban végzi az önkormányzati munkáját – 2009 óta nem tagja egyetlen politikai pártnak sem, az elindulásáról önállóan hozta meg a döntést, mert úgy érezte: tartozik a szülővárosának azzal, hogy az elmúlt másfél év céltalan iszapbirkózása után megteremtse a nyugalmat, az egyetlen közeget, amiben valóban lehet eredményes munkát végezni.

Grezsa István hangsúlyozta: nem a jelenlegi polgármester személyével, hanem a politikájával van problémája. Márki-Zay Péternek ugyanis – szerinte – nem a helyi ügyek fontosak, hanem a kormány, a Fidesz földbe döngölése és az ország vezetőinek börtönbe juttatása. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos az októberig tartó időszakban arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy a hódmezővásárhelyiek két jelölt és két helyi politikai elképzelés közül válasszanak. A tavalyi, időközi önkormányzati voksolás a képviselő szerint legkevésbé Hódmezővásárhelyről szólt – inkább politikai főpróbája volt az ellenzéki összefogás lehetőségének, ami rányomta a bélyegét a város azóta eltelt mindennapjaira. Simon-Palov Judit interjúja.