+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Szakmailag megalapozatlan állítások és szándékos csúsztatások szerepelnek az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi bizottságának Magyarországot elítélő jelentésében – mondta a Karc FM-en Járóka Lívia, a Fidesz-KDNP EP-képviselője. A politikus úgy fogalmazott: a testület tagjai – bár ide utazva, a helyszínen tájékozódtak a magyar állapotokról és a civilek által felvetett problémákra korrekt, szakmailag megalapozott válaszokat kaptak – “ezeket elfelejtve fogalmazták meg a magyar jogállamisággal kapcsolatos aggályaikat”. Olyan, áltudományos, politikailag motivált, civil kutatásokra hivatkoznak, amelyeket vagy soha, vagy még a Gyurcsány-Bajnai kormányok időszakában végeztek el.

Járóka Lívia arról is beszélt, hogy egyes szakmai ügyek mentén, – például a szegénység elleni küzdelemben – korábban még tudott kompromisszumos kapcsolatokat találni más pártállású, magyar uniós képviselőkkel, most viszont a balliberális oldalon már csak “szakmai tartalom nélküli, politikai puffogtatás zajlik”. Ennek példája szerinte az is, hogy Újhelyi István szocialista, valamint Niedermüller Péter DK-s képviselő is a saját országát támadta a Sargentini-jelentés kiegészítései után is.

Az EP Nőjogi és Esélyegyenlőségi bizottságának Magyarországot elítélő jelentésével kapcsolatban a Magyar Idők vezércikkét ITT érheti el.