+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A férfiak napján, november 19-én adták át, immáron második alkalommal a Gránit Oroszlán Példakép Díjakat. A több, mint 140 jelölés közül a zsűri kategóriánként három döntőst választott, közülük kerültek ki az idei győztesek. Bedő Imre a díj alapítója a Spájz műsorában úgy fogalmazott: már a jelöltek is győztesnek számítanak, hiszen a jelölti oklevél által már elismerést kapnak közösségtől, amelyik a díjra érdemesnek tartotta őket.

Az elismerést 2017-ben azzal a céllal alapította Bedő Imre, hogy segítsen megtalálni a köztünk élő példaképeket. Szerinte ugyanis a mai korban nagy szükség van ezekre az emberekre. Ahogy fogalmazott: “elkezdtek hiányozni a férfiak a családokból, a válások aránya 50-60 százalék, a pedagógus pályán is egyre kevesebben vannak – így a gyerekek életéből minden szinten eltűnt a férfi minta”. Ez a díj nem csak nagy elismerés, hanem felelősség is, hogy férfiként is példakép legyen az illető, ne csak pedagógusként, apaként, vagy éppen cégvezetőként.

Idén az apa kategória győztese Kisari Károly, akinek életét Down-szindrómával született lánya változtatta meg. Miután Eszter meglátta a napvilágot édesapja mindent megtett, hogy nemcsak lányának, de sorstársainak is könnyebb legyen az élete.

A férfi pedagógus kategória díját idén Benedek Tibor Zoltán kapta meg, aki Szentesen gyerekek ezreivel szerettette meg a vizet, az úszást, a helyi vízilabda élet ikonikus alakja.

A közéleti kategória díját Várkonyi Attila DJ Dominique vehette át, aki népszerű rádiós műsorvezető és számtalan alkalommal segített sérült gyermekeknek, gyakran szervez idős emberek számára jótékonysági koncertet.

A mester kategóriában Dr. Forgách Péter kapta meg a díjat, aki szemész sebész-szakorvos, a Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány megálmodója. Ezzel rengeteg magyar gyereknek ad lehetőséget külföldi tanulásra és ösztönzi őket arra, hogy hazánkban kamatoztassák a kint megszerzett tudást.

A felelős üzletember díj 2018-ban az egyedi csokoládékat gyártó Novák Tiborhoz, a Nobilis Zrt. vezetőjéhez került, aki szerint az üzleti életben a tisztesség, a becsület, a segítőkészség az, amire szükség van, ha sikeresek szeretnénk lenni. Termékeiket feleségével a sparheltben kezdték készíteni, most már világszerte árulják.

Back Réka interjúi. (Fotó: Túri Márton)