+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Támogatja a Sargentini-jelentés elutasítását a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese. Dúró Dóra független országgyűlési képviselő a Karc FM-en azt mondta: a jelentés támadás Magyarország ellen, tele van hazugságokkal, politikailag elfogult és kettős mércét tartalmaz. Nem a holland Judith Sargentini dolga ugyanis, hogy olyan kérdésekkel foglalkozzon, mint a kisebbségek helyzete vagy a bevándorlás – ezek a magyar parlamentre tartoznak, ott kell ezekről beszélni. Nem tartja helyesnek azt sem, hogy ellenzéki politikusok külföldön jelentgetik fel Magyarországot. Szerinte minden képviselőnek a hazája kellene, hogy az első legyen, ezért el kellene utasítaniuk a jelentést.

Dúró Dóra úgy fogalmazott: “konstruktív ellenzékiként akar politizálni, mindig azt nézi, hogy mi az emberek érdeke és ha van egy jó kormánypárti javaslat, azt mindig támogatja majd.”

Az Országgyűlés határozatban tervezi visszautasítani a Sargentini-jelentés állításait, és elfogadásának módját. A javaslat felszólítja a kormányt, hogy ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarország elleni valótlan vádakat és jogi úton is lépjen fel a rágalmazó jelentéssel szemben.