+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Budapest egyre inkább kedvelt úti cél, ha valaki sétálgat a városban, akkor látja, hogy lüktet a város, rengeteg a turista, akik az Egyesült Államoktól az ázsiai országokig sok helyről jönnek – mondta a Karc FM reggeli hírműsorában a turisztikai újságíró. Kiss Róbert Richárd szerint nagyon sok fejlesztés valósult meg az elmúlt években, ezek az épített örökség és szép természeti környezet mellett vonzzák a turistákat.

Példaként említette a minőségi szolgáltatásokat nyújtó éttermeket, fürdőket, kulturális eseményeket, fesztiválokat. A külföldiek számára élhető a város és ár-érték arányban a legjobbak közé tartozik – tette hozzá a szakember. Szerinte kulcsszerepe van a Liszt Ferenc Repülőtérnek, mert amelyik országgal közvetlen járat köti össze Budapestet, onnan tömegével érkeznek a külföldiek.

Több angol nyelvű felirat kellene és állandóan bővíteni kell a programokat – mondta Kiss Róbert Richárd. Beszélt arról is, hogy a turizmus egy bevételcentrikus iparág, és abból az egész ország profitál, ha a turisták sok pénzt költenek el a városban.

Budapest az European Best Destinations szavazásán nyerte el a legjobb európai úti cél címet. Olyan városokat előzött meg, mint Párizs, Bécs, London vagy Firenze. A szavazatok 77 százaléka külföldről érkezett. Budapest egy évig használhatja a kitüntető címet.