+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Nagy István, agrárminiszter szerint komoly gondot jelenthet, hogy a koronavírus mellett a félelem is egyre terjed, felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a fertőzés lecsengésével szinte minden változni fog. Példaként említette, hogy hiába van Magyarországon Európa egyik legmodernebb csomagológyára, ha a tejesdobozokhoz az Olaszországban készülő kupakokat nem tudják beszállítani. A tárcavezető úgy vélte: az ehhez hasonló problémák megoldása segít rávilágítani arra, hogy miben kell változtatni a megszokott, mindennapi rutinban, cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt.

A tárcavezető úgy fogalmazott: a betegség az embereket is formálhatja, hiszen mindenki átgondolhatja, hogy valóban minden nap friss zöldséget, gyümölcsöt akar-e fogyasztani, még ha ezzel a környezetet rendkívüli módon szennyezi is. A miniszter szerint érdemes lenne inkább a saját értékeinkre koncentrálni a mezőgazdaságban is. Egyúttal köszönetet mondott az élelmiszeriparban dolgozóknak, amiért erejükön felül teljesítve igyekeznek kiszolgálni a vásárlókat, akik az elmúlt hetekben szinte pánikszerűen megrohanták a boltokat.

Hangsúlyozta, hogy folyamatos az áruk utántöltése, ezért nincs szükség arra, hogy a karácsonyi nagybevásárlásnál többet vegyenek az emberek. Ugyanígy elismerését fejezte ki az egészségügyi dolgozóknak, akiknek a munkája most elengedhetetlenül fontos. Ezért is adományozott egymillió forintot a mosonmagyaróvári körzeti kórháznak, hogy az orvosoknak, nővéreknek, ápolóknak jobb körülményeket teremthessenek.