+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Az állítólag miniszterelnök-jelölti babérokra törő Karácsony Gergely a harcos környezetvédő szerepében lépett a nagypolitika színpadára, ezért joggal várhatták tőle azok, akik rá szavaztak, hogy ígéretéhez híven Budapest élhetőbb és zöldebb lesz. Az első homokszemet a gépezetben a biciklisávok sebbel-lobbal történő felfestése jelentette, ami azt eredményezte, hogy a főváros legforgalmasabb útjain egy sávba kényszerített autóforgalom jóval lassabban halad, így a levegő és zajszennyezés is megnőtt. Ki ne emlékezne a Városháza parkolójának ügyére, amelyet Karácsony a választási kampányában oda- pontosabban visszaígért a budapestieknek, mint közpark és a főváros új főtere. Azóta sem történt semmi az ügyben, bár állítólag tervezési szakaszban van a projekt. Emellett számos más, a főváros által fenntartott park ügyében érkeznek hírek elhanyagoltságról, lepusztuló közállapotokról, szemétkupacokról. Budapesten nem előre, hanem visszalépés történt a környezetvédelem területén, és nincsenek valós tettek Karácsony Gergely ígéretei mögött – mondta el rádiónk reggeli hírműsorában a Fidelitas elnöke.

Illés Boglárka szerint a meghiúsult ígéretek okaként a főpolgármester a kormány pénzelvonását nevezi meg, miközben Karácsony Gergely a saját apparátusának felduzzasztására bőségesen vett ki a közösből.

A Lánchíd felújítása csökkentett műszaki tartalommal a korábbi közbeszerzésnél jóval drágábban valósul meg, azonban erre is volt forrás – hívta fel a figyelmet Illés Boglárka. A Fidelitas elnöke szerint a koronavírus-járvány elleni védekezésből a kormánynak, az önkormányzatoknak, a bankoknak és a gazdaság szereplőinek egyaránt ki kell venniük a részüket, azonban amit Karácsony Gergely városvezetés címén művel, ellentétes azzal, amire felhatalmazták őt a választói.