+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Bosszút akartak állni a bevándorlás ellenes magyar politikáért – így értékelte Gál Kinga néppárti képviselő a Sargentini-jelentés szavazását. A politikus a Karc FM-en azt mondta: a migrációpárti erők nyomást akarnak gyakorolni a magyar kormányra. Gál Kinga szerint a szavazás eredménye világossá tette, hogy jelenleg a bevándorláspárti politikusok vannak többségben az Európai Parlamentben, de jövőre választások lesznek és a helyzet változhat.

Furcsának találja ugyanakkor, hogy azok kérik számon a jogállamiságot Magyarországon, akik maguk is megsértik a jogszabályokat. Az alapszerződés szerint ugyanis kétharmados szavazásnál be kell számítani a tartózkodó szavazatokat is, de ezt figyelmen kívül hagyták és a tartózkodó szavazatok nélkül fogadták el a Sargentini-jelentést. Ha beszámították volna, akkor nem lett volna meg a kétharmados támogatottsága a dokumentumnak. Szerinte a mostani szavazás a bíróságon megtámadható, de hosszas huzavona várható.

Gál Kinga szerint mindemellett a Néppárt megosztása és gyengítése is cél volt a jövő évi európai parlamenti választások előtt. A képviselő, aki az Európai Néppárt alelnöke is, azt mondta, hogy jelenleg nincs olyan hangulat a Néppártban, hogy a Fideszt kizárják, mert a magyar kormánypárt az egyik legerősebb tagja a közösségnek. A Néppártnak szüksége van a magyar politikusokra. Az Európai Parlamentben 448 igen, 197 ellenében és 48 tartózkodás mellett fogadták el a magyar jogállamiság helyzetét bíráló Sargentini-jelentést.