+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A Bécsbe költözés költségeit is a magyar adófizetőkkel fizettetné ki a CEU – így értelmezte az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az egyetem rektorhelyettesének azt a kijelentését, ami szerint akár kártérítési pert is indíthat az egyetem a magyar kormány ellen, amiért az – szerintük – elüldözte az intézményt Budapestről. Völner Pál a Hangolóban azt mondta: Enyedi Zsolt szavaiból egyértelműen kiderül, hogy a CEU Soros György egyik üzleti érdekeltsége Magyarországon és valójában a pénzről szól. A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány nem üldözött el senkit, az egyetem vezetése adott ultimátumot a magyar kormánynak a december 1-i határidővel.

Politikai hecckampány áldozata marad Magyarország mindaddig, amíg a magyar választópolgárok nem értenek egyet az Európai Parlament álláspontjával migráció-ügyben – hangsúlyozta Völner Pál. Szerinte csak ezen az alapon vonhatja felelősségre az EP Magyarországot a Gruevszki-ügyben is. Az államtitkár világossá tette: volt macedón miniszterelnök kiadatásánál nem uniós jogszabályoknak, hanem kétoldalú megállapodásoknak kell megfelelniük, vagyis az Európai Parlamentnek nincs oka emiatt kérdőre vonni a magyar kormányt.

Azok kérik számon a jogállamiságot Magyarországon, akik mindenféle írott és íratlan jogszabályt megszegnek céljaik elérése érdekében – reagált a politikus arra, hogy a jövő héten változatlan formában kerülhet ismét az Európai Parlament elé a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízumról szóló tervezet. Völner Pál szerint érdemes végiggondolni, hogy mi lenne, ha a magyar kormány követelné a Sargentini-jelentésről szóló szavazás megismétlését mondván: nem fogadja el annak eredményét. Simon-Palov Judit interjúja.