Az első magyar bélyeg terve – amely mindössze négy évvel a világ első bélyege után született – nem készülhetett el a bécsi udvar ellenállása miatt. Than Mór gyönyörű munkája és vázlatai ma a felbecsülhetetlen értékeket őrző Bélyegmúzeum becses darabja, amelyek közül Szabó Jenő főmúzeológussal ezúttal a ’48-as vonatkozásúak közül csodáltunk meg néhányat.
Egy varázslatos hangszer, egy kiváló zenekar szerető és szeretett kollégákkal, szóló- és kamaraestek – Bábel Klára hárfaművész mindezek értő és szerető birtokosa. A művész beszél a színpadi és az általános megjelenés fontosságáról, s arról, hogy jó, ha az elhangzott mű és a pódium látványa harmóniát alkot egymással.
Szalay Katalin foglalkozása szerint ének-zene tanár, hivatásának azonban a zeneszerzést tekinti. Elnyerte az Arany János év zeneszerző-pályázata első kategóriájának második díját, és leghőbb vágya operát írni. Kórusműveivel méltán arat sikereket, azokban hagyomány és újítás kitűnő esztétikai minőségben olvad össze, nem véletlen, hogy szívesen éneklik őket a gyerekkórusok.
A bélyegmúzeumi látogatással március idusa, a két művésznővel való beszélgetéssel pedig a nem csupán a nőnapon ünneplendő nagyszerű nők előtt tisztelgünk.Számít figyelmükre a Jelek szerkesztő-műsorvezetője: Stifner Gábor