+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A Budapestiek már jó ideje érezhetik, milyen az, amikor valakinek elsődlegesen nem a város irányítása és kézben tartása a fontos, hanem politikai ugródeszkaként tekint a főpolgármesteri felhatalmazására – jelentette ki a Karc Fm-en a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője. Láng Zsolt szerint ennek bizonyítékát a napokban is megtapasztalhatják a fővárosban élők, dolgozók és közlekedők, akik a Hűsítő Budapest program keretében ígért lehetőségeket elvétve találhatják meg, legfeljebb a saját autójukban hűsölhetnek az állandósult dugókban, ha abban van légkondicionáló. A politikus úgy látja: a budapestiek véleménye is csak papíron érdekli a kormányfői pozícióért kampányoló Karácsony Gergelyt.

Láng Zsolt szerint 2 millió Budapesti ember ennél jóval több törődést igényel. Például azt a zöldítést, amire ugyancsak ígéretet kaptak Karácsony Gergelytől. Ezzel szemben azonban a méhlegelőnek becézett gaztenger és a budai erdőkbe ültetett néhány fa kivételével semmi nem történt ennek érdekében. Olyannyira, hogy jelenleg 1 milliárd forinttal kevesebb pénzből gazdálkodik a Főkert, mint korábban és aki a várost járja az szembesülhet is a gondos gazda hiányával a zöld területeken.

Fontos üzenete volt az átláthatóság, a tiszta verseny is a közbeszerzéseken a szivárvány koalíciónak, de a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője úgy látja: folyamatosan háttér megállapodások születnek a pártok között, nincs transzparencia és nyilvánosság. Máig nem kaptak magyarázatot például a budapestiek arra, hogy miért kerül többe a Lánchíd, vagy a Blaha Lujza tér felújítása, mint az előző városvezetés idején, különösen úgy, hogy a műszaki tartalom mindkét esetben csökkent. Továbbra sincs vizsgálat a Tüttő Kata főpolgármester-helyettes által felügyelt buszmutyi ügyében sem.

Láng Zsolt arra hívta fel a figyelmet: az elmúlt évtizedek bebizonyították, hogy amikor a baloldal nyer a választásokon, mindig osztogatás kezdődött, majd nagyon gyorsan átfordult az ország a recesszióba. A kormánypárti politikus szerint ez és Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenysége is megmutatta a vezetési képességek hiányát, ami rányomná a bélyegét a kormányzásra. A frakcióvezető szerint 2010-ben a szakadék széléről hozta vissza az Orbán-kormány az országot, nem szabad eljátszani egy felelőtlen döntéssel ezt a lehetőséget.