+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Már ebben a hónapban elkezdik építeni a Nemzeti összetartozás emlékhelyét és a 100 éves trianoni évfordulón 2020. június 4-én avatják fel – nyilatkozta a Hangolóban a Steindl Imre Program Zrt. vezérigazgatója. Wachsler Tamás arról is beszélt, hogy a száz méter hosszú és négy méter széles emlékmű fokozatosan süllyed a föld alá, és az Alkotmány utcában a Honvéd utcáig ér. Azért ezt a megoldást választották, hogy a monumentális emlékhely ne takarja ki az Országház épületét. Szerinte a százéves évfordulóra méltó emlékhelyet kellett építeni és nem a szétszakítottságot, hanem az összetartozást megjeleníteni. A gránit falra 12537 település neve kerül, ezek tartoztak az 1913-as összeíráskor Magyarországhoz.

Wachsler Tamás beszélt arról is, hogy a Kossuth tér környékén hamarosan átadják a Ballasi Bálint utcai irodaházat, ahol az Országgyűlési őrség irodái lesznek és a mindenkori házelnök rezidenciája. A metró fölötti új épületbe az országgyűlés irodaháza költözik még ebben az évben. A Nagy Imre szobor helyén kialakított, magyar vértanúknak emléket állító alkotást ősszel adják át és a teret is átépítik. Emellett megújul az Agrárminisztérium és a Kúria épülete is megújul.

A Steindl Imre programról 2011-ben döntött a kormány. A programhoz nemcsak a Kossuth tér tartozott, hanem a környező épületek és terek megújítása is.