+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Az európai parlamenti választás után felgyorsulhatnak a magyar ellenzéki tárgyalások és sok településen is összefogva jelennek majd meg a választók előtt. Fricz Tamás politológus úgy véli, az, hogy Egerben már be is jelentették, hogy a baloldal a jobbikos Mirkóczki Ádámot támogatja, csak az első lépés volt. A politológus szerint az ideológiák háttérbe szorulnak, hiszen az ellenzéki egyetlen célja a hatalom megszerzése. A pártok ugyanakkor így elveszítik egyéni arculatukat, ideológiájukat és egységes masszává válnak.

A tavaly decemberi parlamenti és utcai események ezt már előre vetítették – tette hozzá Fricz Tamás. Szerinte hiába próbálják magukat Egerben és máshol majd civileknek feltüntetni az ellenzéki pártpolitikusok, a választók tudni fogják, hogy kikről van szó. Mirkóczki Ádám azt mondta, hogy civilként fognak viselkedni és innentől kezdve csak a Fidesz fog pártpolitikát csinálni. Ez azonban Fricz Tamás szerint teljes képtelenség. A pártoknak ugyan joguk van összefogni, de ezáltal elveszítik identitásukat. Már látszik, hogy végül a Jobbik is beadta a derekát és azzal a Gyurcsány Ferenccel fog össze, akinél mélyponton volt a demokrácia 2006-ban.

Az ellenzéki pártok ősszel Egerben a polgármester választáson Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselőt támogatják, létrehozzák az Egységesben a Városért Egyesületet és egyetlen képviselőjelöltet indítanak mindenhol a Fidesszel szemben az egyesület színeiben.