+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő a Karc FM-en hangsúlyozta: az iszlám mostanra valóban Európa része lett, hiszen rengeteg muszlim él a kontinensen, akik rendelkeznek uniós állampolgársággal, így szavazhatnak is. Szerinte a pártok ezért próbálták megszólítani őket az európai parlamenti választás kampányában, hiszen a nekik szociális juttatásokat, családegyesítéseket ígérő politikai erők így sokmilliós szavazóbázisra tehetnek szert. Úgy vélte: ennek is köszönhető például, hogy Németországban a zöldek támogatottsága jelentősen nőtt, a formáció ugyanis meg tudta szólítani a fiatalokat a bevándorlás-, szociális- és klímapolitikájával. A Nézőpont Intézet elemzője azonban arra figyelmeztetett, hogy ettől még a negyedik-ötödik generációs bevándorló hátterű polgárok „nem válnak németekké, erősen kötődnek a gyökereihez.”

Georg Spöttle szerint – szemben azzal, amit például Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje állít – a muszlimok jelenléte a kontinensen egyértelműen befolyásolja az európai kultúrát. Az elemző németországi példákat sorolt, melyek szerint elég megnézni ma már az utcaképet egyes német városokban, az iskolákban a gyermekek 60-70%-a már muzulmán hátterű. Ezt érzik a tanárok, és az őshonos tanulók is, akik nem hordhatnak sem keresztet sem Dávid-csillagot a nyakukban, de mostanra már a gumicukrot is kitiltották az oktatási intézményekből, mert annak zselatin alapját sertésből készítik. Emellett a Ramadán alatt meg vannak tiltva az iskolai kirándulások és bulik egyaránt. A zsidó közösségek a tagjaiknak már nem javasolják a kipa viselését sem, nehogy atrocitás érje őket az utcán, az oktatási intézményekben. Mindeközben az iszlám tovább terjeszkedik és egyre erősebb hittérítést folytat.

Georg Spöttle hozzátette: vannak olyan területei Németországnak, ahol a boltokon csak arab táblák találhatók, mivel németek már nem élnek ott. Szerinte csak idő kérdése, hogy a muszlimok legyenek többségben és akkor átvehetik az ország vezetését, így valóban muzulmán kancellárja lehet Németországnak.