+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Bálint Botond, szociológus a Karc FM-en arra reagált, hogy Ralph Brinkhaus, a CDU-CSU közös frakcióvezetője közölte: 2030-ra már muszlim kancellárárja lehet Németországnak. A szociológus szerint e mögött a kijelentés mögött az az ultraliberális ideológia áll, amely szerint nem számít sem a lokális, a keresztény vagy a nemi öntudat. Ez a politika pedig az állampolgárokra is hatással van. Emiatt nem veszik észre, hogy a muszlim világból érkező emberek teljesen más háttérrel rendelkeznek.

Bálint Botond szerint ugyanis akinek nincs identitása, nem tudja elképzelni, hogy milyen, “amikor valakinek több is van.” A muszlimoknak ugyanis erős a vallási, de a család identitása is, ráadásul utóbbi akár több száz embert is magában foglalhat. Ennek az erejét, a mozgósító képességét nem tudja elképzelni egy német, ma már ugyanis nem értik meg, milyen életerőt jelent a család.

A Pestisrácok lapszerkesztője hangsúlyozta: a liberálisok adottságként gondolnak a mostani társadalmi konstrukciókra, pedig azok az emberek viselkedéséből következnek. Így egy muszlim vezetővel teljesen más ország alakulna ki. Példaként az erdélyi szász városokat hozta fel, amelyekben szinte népességcsere zajlott le a románok miatt, ezért a falvak átalakultak – noha ott a két nép nem még csak nem is különbözik egymástól annyira, mint a keresztény európai és a muszlim.

Bálint Botond úgy látja, az iszlám a demokráciával, a liberalizmussal, de még a konzervativizmus alapértékeivel sem kompatibilis. A muszlim egy politikai program megvalósítására szánt vallás. Így tévednek azok, akik azt gondolják, hogy egy muszlim kancellár nem az iszlám, hanem Németország kancellárja lesz. A muszlim kancellár ugyanis azért fog dolgozni, hogy Németországot iszlám országgá tegye.

A szociológus szerint egyébként a 2030-as dátum döbbenetes, hiszen ez azt jelenti, hogy ezek a politikusok már a saját életükben beletörődnek abba, hogy elveszítik az országukat. Semmilyen felelősséget nem éreznek a gyermekeik és unokáik iránt. Bálint Botond szerint nem volt generáció a történelemben, amelyik így gondolkozott volna a saját sorsáról. Most ugyanis Németországban “gyakorlatilag eladják az iszlámnak a következő német generációt.”