+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Állítása szerint a makói tanyavilágban, cipőfűzőjével egy villanyoszlophoz kötözve, szinte minden ruhájától megfosztva, egy égő szalmabálán tért magához majdnem egy hónapja a rejtélyes körülmények között eltűnt szegedi, önkormányzati képviselő. Szabó Bálint a Karc FM-en elmondta: a február közepén a futópályán lepték meg – emlékei szerint heten – és közölték vele, hogy éjfélre érjen át Romániába, különben a családjának baja eshet. Mint mondta: több mint 40 kilométeren át gyalogolt, miközben fenyegetői kísérték, végül megkötözték. A politikus kiemelte: voltak előzményei a történteknek, hiszen a megelőző napokban többször is megfenyegették, hogy állítsa le magát a szegedi önkormányzat botrányos ügyeit firtató ténykedésében.

Szabó Bálint azt is kiemelte, hogy a szegedi rendőrség gyakorlatilag három hetet parkoltatta az ügyét: először a feleségét gyanúsították azzal, hogy megölte, majd mindkettőjüket azzal, hogy kitalálták a történetet, de arról is próbálták meggyőzni, hogy félreérthette a támadói fenyegetését. Eközben a szegedi önkormányzati lapban a helyi képviselő eltűnése nem volt hír, az viszont igen, hogy állítólag pszichiátrián kezelték. Ezt a képviselő orvosi látleletekkel tudta cáfolni, a rágalmazókat pedig feljelentette.

Szabó Bálint ügye a helyileg illetékes Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságról az országos rendőrfőkapitány utasítására a szomszédos Békés megyei hatósághoz került. A szegedi önkormányzati képviselő most abban bízik, hogy végre valóban független, szakszerű nyomozás kezdődik az ügyében. A történtekkel kapcsolatban a Karc FM a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot is megkeresi, amint választ kapunk, azt is közzétesszük.