+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Az önkormányzati választásokon való részvételre és a keresztény értékrend szerinti döntésre buzdít a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége. Makláry Ákos elnök a Karc FM-en elmondta: az apátia és a közöny a közösségek és a települések életének legnagyobb ellensége. A közügyektől való elfordulás szerinte nem vezet jóra, hiszen mindenki számára fontos kell, hogy legyen az a környezet, ahol él, ahol neveli a gyermekeit, ahol dolgozik és adót fizet. Épp ezért annak is fontossá kell válnia, hogy kikre bízzuk a lehetőséget, a hatalmat ezek alakítására.

A jellem és a tettek döntsenek

A Keresztény Értelmiségiek szövetsége arra is felhívja a figyelmet, hogy az elmúlt 30 év bebizonyította: a választási ígéretek nagyon gyakran ígéretek is maradnak. Makláry Ákos ehelyett azt javasolja, hogy mindenki nézze meg, a jelöltek mit tettek, hogyan éltek az elmúlt években, hogyan viszonyultak az élet tiszteletéhez, tisztán tartották-e a közbeszédet, védték-e a természeti értékeket, támogatták-e a családokat, vagyis a keresztény értékrend szerint hoztak-e döntéseket.

A sokszínűség és a multikulturalizmus hamis ideái

Nyugat-Európa számos társadalmának példája mutatja, hogy ezek az „értékek” zsákutcába vezetnek és gyakran egyfajta diktatúrába is átcsaphatnak – emelte ki Makláry Ákos. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége viszont azt szeretné, ha megmaradnának Magyarországon azok az évezredes értékek, amelyek a keresztény tanításból fakadnak és amelyeket úgy hívunk: demokrácia. Az elnök szerint épp ezért fontos tudni, hogy a jelöltek közül ki, milyen ideológiai álláspontot képvisel, mi motiválja, miért szeretne polgármester, képviselő lenni. Makláry Ákos szerint a teljes függetlenség nem létezik. Az, aki ezt állítja, becsapja a választókat. Simon-Palov Judit interjúja.