+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A következő hónapokban 2500-2800 iskolába kerülnek ki korszerű informatikai eszközök, projektorok és interaktív táblák – mondta a Karc FM-en a Klebelsberg Központ elnöke. Hajnal Gabriella emlékeztetett, hogy korábban már 45 ezer tabletet juttattak el a tanárokhoz, az informatikai továbbképzéseken pedig a pedagógusok csaknem harmada vesz részt. Az eszközöket jövő év tavaszáig folyamatosan szállítják ki, de 2020-ig valamennyi iskolában szeretnék kiépíteni a széles sávú internetet is.

Hajnal Gabriella beszélt arról is, hogy a központ a saját költségvetéséből 6,3 milliárd forintot biztosított eszközbeszerzésre a közép-magyarországi régió intézményei számára. A pénzből asztali számítógépeket, laptopokat és tableteket vásároltak. A Klebelsberg Központ új elnöke folytatni szeretné elődjei munkáját, nem akar változásokat a központnál és azt szeretné, ha az új iskolai tanévben minden a gyerekekről szólna. Szerinte amióta a tankerületi központok az intézményfenntartók, azóta nincs gond az iskolák napi működésével.

A Klebelsberg Központ új elnöke augusztus 6-án foglalta el pozícióját. Pedagógus végzettségű, harminc éve tanít és sokáig vezette a XII. kerületi Tamási Áron Általános Iskolát. 2017 januárja óta a központ szakmai elnökhelyettese volt.