+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Nem érte pénzügyi veszteség a fővárost amiatt, hogy késik az elektronikus jegyrendszer bevezetése a BKV járatain – mondta a Karc FM reggeli műsorában Csepel polgármestere. Borbély Lénárd hangsúlyozta, hogy a BKK azért bontotta fel a szerződést a szoftvereket és eszközöket gyártó német céggel, mert az nem teljesített egy szerződéses feltételt. A projekt hét részéből négy már megvalósult, a leszállított eszközök felhasználhatók. Emlékeztetett arra is, hogy amióta Tarlós István a főpolgármester, minden projekt sikeresen befejeződött. Szerinte 2020 végére vagy 2021 elejére bevezethetik az elektronikus jegyrendszert, ráadásul nem csak a BKV, hanem a MÁV és Volán vonalain is.

A világ atlétái Csepelen gyülekezhetnek

Beszélt arról is, hogy a Csepelen felépülő atlétikai stadion valamint az atlétikai világbajnokság nagy lendületet adhat a városrész fejlődésének. Csepel északi részén a belvároshoz legközelebb eső részen épül majd fel a stadion. A terület most üres és legjobb a sportcélú hasznosítás – véli Borbély Lénárd, aki szerint a jelenleg a tervezés fázisában lévő létesítmény 2023-ra biztosan fel fog épülni.

Az Atlétikai Világszövetség döntése értelmében Budapest rendezheti meg a 2023-as atlétikai világbajnokságot, mely az olimpia és a labdarúgó világbajnokság után a harmadik legnagyobb sporteseménynek számít. Budapest jövőre Európa sportfővárosa is lesz, több mint 360 nemzetközi sporteseményt rendeznek ugyanis itt.