+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Emlő-, vastagbél-, vagy éppen tüdőrák – ezek az elnevezések ma már csak megközelítőleg utalnak a konkrét betegségre. Több tucat variációja lehet ugyanis a kórnak egy megadott helyen. Új módszerekkel, precíziós onkológiai kezeléssel gyógyíthatnak betegeket.

Az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság éves kongresszusán csaknem 40 ezer orvos, kutató vett részt a világ minden pontjáról, ahol a rákgyógyítással kapcsolatos legújabb eredményeket vitatták meg a szakemberek. A nemzetközi fejleményeket a magyar onkológusok és szakorvosok is megismerhették.

Dr. Bodoky György professzor, a Magyar Klinkai Onkológiai Társaság tiszteletbeli elnöke a Spájz című műsorban is beszámolt arról a molekuláris vizsgálatról, amely nagyban megváltoztathatja a kezelések minőségét és az elért javulást. A precíziós onkológia lényege és előzménye, hogy az adott daganat genetikai vizsgálatával megállapítják, milyen elváltozások okozzák a megbetegedést. Így célzottan tudják a kemoterápiás vagy más gyógyszeres kezelést adni az érintetteknek, amelynek köszönhetően jobb eredmények is elérhetők. Csesznák Anikó interjúja.