+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Jóval többen költöznek a városrészbe, mint ahányan elhagyják azt – mondta a Hangolóban Pestszentimre és Pestszentlőrinc polgármestere. Ughy Attila újraválasztása esetén folytatná azokat a közösségteremtő programokat, amelyeket elkezdtek az elmúlt években. Megemlítette a nyugdíjasakadémiát, a babaváró csomagot, az ingyenes füzetcsomagokat az általános iskolásoknak és az ingyenes sportolási lehetőségeket a kerületben. Családbarát önkormányzat szeretnénk maradni és szeretnénk a közösségépítést is folytatni.

Ughy Attila beszélt arról is, hogy 12 milliárd forint adóssággal vette át a szocialistáktól a városrészt és tetemes működési hiánnyal. Ezt sikerült úgy helyre tenni, hogy 2015-től már 100 milliárd forintos fejlesztést terveztek, miközben utakat újítottak fel, mindenhol kiépült a csatornarendszer és megkezdődött a földutak felszámolása.

A további tervek között említette a pestszentimrei gyermekorvosi rendelő építését és a városközpont további szépítését is. A kerület lakóit sújtó repülőtéri zajról azt mondta, hogy szeptember végétől azok a légitársaságok, melyek éjfél és hajnali öt óra között repülnek, a zaj mértékétől függően ezer eurós büntetést fizetnek. A pénz egy környezetvédelmi alapba kerül, amiből a repülőtérhez legközelebb élő ingatlantulajdonosok kicserélhetik nyílászáróikat zajcsökkentő ablakokra, ajtókra.

Ughy Attila 2010 óta polgármester a kerületben. Korábban a Fidesz országgyűlési képviselője volt, földrajz-történelem szakon szerzett egyetemi diplomát. A polgármesteri tisztségért négyen versengenek.