+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Tarlós István főpolgármester a Karc FM-en csaknem teljesen eldöntöttnek nevezte, hogy rövidesen leállítják a polgári légi forgalmat az éjszakai órákra. A tilalom a tervek szerint éjfél és hajnali 5 óra között lenne érvényben. A tervezetet korábban a zajszennyezés csökkentésével, a budapestiek éjszakai pihenésének biztosításával indokolták. A jövőben egyébként nem a repülőteret üzemeltető Budapest Airport, hanem a Közlekedési Hatóság fogja mérni a zajszintet is.

Központosítanák a parkolást

A főpolgármester szerint senkinek nem érdeke a mostani helyzet fenntartása a budapesti parkolásban. Ahogy fogalmazott: “jelenleg 23 -féle szabály szerint lehet parkolni.” Az innen befolyt összegeket egyébként Tarlós István a közösségi közlekedés részére csoportosítaná át. A parkolási üzletág egyébként minden kerületben nyereséges – kivéve Zuglót. A Karácsony Gergely vezette városrészben jelenleg 800 millió forintos hiányban vannak. Emlékeztetett: míg például az I. kerületben évente egy parkolóóra karbantartása 6 ezer forintba kerül, addig Zuglóban ez az összeg 69 ezer forint. Az ellenzék főpolgármester-jelöltjének pozíciójára pályázó Karácsony Gergely korábban jogi lépéseket helyezett kilátásba Tarlós István ellen, aki szerinte hazudik a zuglói állapotokkal kapcsolatban. A főpolgármester a Karc FM-en érthetetlennek nevezte Karácsony Gergely reakcióit.

A legjobb úti cél

Tarlós István az elmúlt évtized munkájának elismeréseként tekint arra, hogy Budapest kaphatta 2019-ben az Európa legjobb úti célja díjat. Szerinte ebben szerepet játszhatott többek között a jó közbiztonság, a támogató vállalkozói környezet, a széles a kulturális kínálat, vagy az épített- és természeti környezet. Tarlós István szerint a magyar főváros Európa egyik legvonzóbb és legjobb életminőségű városa. Több mint félmillióan voksoltak a legjobb európai úti célokra, Budapest győzelme pedig egyértelmű volt. A magyar főváros ugyanis egymaga több szavazatot kapott, mint Párizs, Athén, London és Firenze együttvéve.