+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója szerint egyértelműen erre utalnak azok a felvételek, amelyek az utóbbi hetekben láttak napvilágot. Farkas Örs a Karc FM reggeli hírműsorában úgy fogalmazott: az ellenzék főpolgármester-jelöltje nemhogy képtelen kordában tartani a közvagyont széthordani szándékozó szocialista köröket, hanem azok gyakorolnak kontrollt felette. „Karácsony Gergely a bűnözői körök befolyása révén próbál hatalomra jutni, ám még ha ez sikerülne is neki, elszámolással tartozna az őt korábban szponzoráló emberek felé.”

A politológus úgy látja, az utóbbi évtizedek és a most nyilvánosságot látott felvételek is megmutatták: ahol az MSZP-hez tartozó „túlélők” döntési helyzetbe kerülnek, azonnal elkezdik anyagilag kicsontozni a rájuk bízott kerületet vagy települést. Farkas Örs szerint sokatmondó az a tény, hogy a balliberális ellenzék tagjai meg sem próbálják cáfolni a kispesti közállapotokat taglaló felvételeken elhangzottakat, sokkal inkább a rögzítés körülményeivel vannak elfoglalva, egyfajta tárgyi vitával igyekeznek tompítani a botrányos információkat.

Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója szerint a történtekből hosszú távon Gyurcsány Ferenc profitálhat, hiszen neki minden jó, ami az MSZP-nek rossz. Hozzátette: az elmúlt időszakban a Demokratikus Koalíció elnöke feltűnő passzivitást mutat, nem nagyon nyilvánul meg a közéleti dolgokkal, vagy az önkormányzati választásokkal kapcsolatban. Farkas Örs hangsúlyozta: a szocialisták közpénz lopását érintő botrányos felvételek napvilágra kerülése után már nem az a fő kérdés, hogy hány szavazatot veszít még a baloldal, hanem inkább az: milyen módszerekkel és milyen gyorsan számolnak le egymással az ellenzéki pártok.