+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Galló Béla politológus szerint sok még a tisztázatlan kérdés Szanyi Tibor új baloldali mozgalmával kapcsolatban. Nem lehet tudni, hogy mennyi pénz lesz az új szervezet létrehozására, mekkora a szervezettség és a szellemi tőke, vagy éppen milyenek a személyi feltételek? Szerinte az elmúlt évtizedekben sok próbálkozás történt már a baloldali érzelmű emberek megszólítására, de kevés sikerrel.

Az MSZP ugyan megalakulása óta balra hangol, de jobbra húz, elsősorban a gazdaságpolitikájában. Szerinte ez a folyamat Horn Gyula távozása után gyorsult fel. Azt, hogy a pártban „rosszul csinálják a baloldaliságot, az európai parlamenti választás eredménye is bizonyítja.” Egész Európában súlyos gondokkal küszködnek a baloldali pártok, de Magyarországon még az is gond, hogy nem tudják mihez kezdjenek az emberekben lévő nemzeti érzelmekkel – fogalmazott Galló Béla. Szerinte Szanyi Tibor részben a személyes sértettség, részben a minősíthetetlen EP választási eredmény miatt akar most mozgalmat indítani.

Szanyi Tibor az MSZP alelnöke a napokban jelentette be, hogy Bal Blokk néven új mozgalmat indít. Az első bejelentéseket a mozgalomról augusztus végén Horányban a Baloldali Sziget fesztiválon teszi majd meg.