+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Nagy Gábor Tamás polgármester a Karc FM reggeli hírműsorában, a Hangolóban arról beszélt, hogy a budavári negyed olyannyira sokarcú és oly sok eltérő funkciót lát el, hogy a fejlesztési feladatok sorrendjének meghatározása és a kivitelezés rendkívül nagy kihívás elé állítja a döntéshozókat. Az elmúlt időszakban különös figyelmet fordítottak az egészségügyi fejlesztésekre, a műemlékvédelemre, a környezetbarát megoldások elterjesztésére és a helyben élők mindennapjainak komfortosabbá tételére. Nagy Gábor Tamás kiemelt fontosságúnak tartja azt, hogy a kerületben élő kisvállalkozók helyben megtalálják a maguk közönségét, a Budavári Önkormányzat ezért is vezette be nemrég a Kerületkártya intézményét, amellyel az I. kerületiek egyedi kedvezményeket vehetnek igénybe több mint 70 helyen.

Az elmúlt időszak fontos lépése volt a termelői piac megnyitása, ahol a lakók vegyszermentes, őstermelőktől származó, prémium minőségű élelmiszereket vásárolhatnak, ez pedig szintén erősíti az emberek helyi kötődését. A jövőbeli tervekről a polgármester elmondta: a Vízivárosban, a Várban, a Krisztinavárosban, a Naphegyen, a Tabánban és a Gellérthegyen is csak olyan beruházásokat, felújításokat valósítanak meg, amelyek szervesen illeszkednek a városrészek egyedi hangulatához és az ott élők igényeihez.

Napirenden van a műemlékvédelem és a közterületfejlesztés és szeretnék biztosítani, hogy a fiatalok és az idősek egyaránt szeressenek a kerületben élni. Ehhez olyan többlet szolgáltatásokat ígér a kerület jelenlegi vezetése, amelyek méltók az elmúlt 21 évhez, továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a családokra, lehetőségeik szerint támogatni fogják a családalapítást és a gyermeknevelést. A pénzbeli támogatások mellett az óvodákban magas szintű ellátást és új bölcsőde kialakítását is tervezik. Nagy Gábor kitért arra is, hogy tematikus játszóterekkel, csendes pihenőparkokkal és folyamatosan fejlődő sportpályákkal szeretnék szolgálni a jövőben is az I. kerületiek életét.